Duitslandweb logo Duitslandweb

Zoon Duitse oud-president Von Weizsäcker doodgestoken

Kort nieuws - 20 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Fritz von Weizsäcker, zoon van oud-bondspresident Richard von Weizsäcker, is dinsdagavond doodgestoken in Berlijn. Hij werd aangevallen terwijl hij een voordacht hield in een privékliniek. Geactualiseerd op 21 november 2019

Von Weizsäcker (59), die in de Schlosspark-Klinik in de Berlijnse wijk Charlottenburg werkte als arts, werd door een man uit het publiek met een mes gestoken. Een politieagent die toevallig in de zaal was probeerde de aanvaller te stoppen. Daarbij raakte hij zelf zwaargewond. Von Weizsäcker overleed ter plekke.

De 57-jarige verdachte is gearresteerd. Volgens Spiegel Online wilde de verwarde man wraak nemen op de familie Von Weizsäcker omdat vader Richard von Weizsäcker in de jaren zestig directeur was bij chemieconcern Boehringer Ingelheim. Dat bedrijf zou een rol hebben gespeeld bij de productie van het gifgas Agent Orange, dat in de Vietnam-oorlog is gebruikt. Lees meer bij Tagesspiegel

De vader van Fritz, Richard von Weizsäcker (CDU, 1920-2015) was bondspresident van 1984 tot 1994. Daarvoor was hij burgemeester van West-Berlijn. Richard Von Weizsäcker speelde een belangrijke rol in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland. Zijn rede in de Bondsdag op 8 mei 1985 werd beroemd omdat hij die dag, toen Duitsland in 1945 capituleerde, ook een bevrijding noemde voor Duitsland zelf. Lees ook ons portret van Richard von Weizsäcker.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger