
Zoon Duitse oud-president Von Weizsäcker doodgestoken
Kort nieuws - 20 november 2019 - Auteur: Redactie DuitslandwebFritz von Weizsäcker, zoon van oud-bondspresident Richard von Weizsäcker, is dinsdagavond doodgestoken in Berlijn. Hij werd aangevallen terwijl hij een voordacht hield in een privékliniek. Geactualiseerd op 21 november 2019
Von Weizsäcker (59), die in de Schlosspark-Klinik in de Berlijnse wijk Charlottenburg werkte als arts, werd door een man uit het publiek met een mes gestoken. Een politieagent die toevallig in de zaal was probeerde de aanvaller te stoppen. Daarbij raakte hij zelf zwaargewond. Von Weizsäcker overleed ter plekke.
De 57-jarige verdachte is gearresteerd. Volgens Spiegel Online wilde de verwarde man wraak nemen op de familie Von Weizsäcker omdat vader Richard von Weizsäcker in de jaren zestig directeur was bij chemieconcern Boehringer Ingelheim. Dat bedrijf zou een rol hebben gespeeld bij de productie van het gifgas Agent Orange, dat in de Vietnam-oorlog is gebruikt. Lees meer bij Tagesspiegel
De vader van Fritz, Richard von Weizsäcker (CDU, 1920-2015) was bondspresident van 1984 tot 1994. Daarvoor was hij burgemeester van West-Berlijn. Richard Von Weizsäcker speelde een belangrijke rol in de naoorlogse geschiedenis van Duitsland. Zijn rede in de Bondsdag op 8 mei 1985 werd beroemd omdat hij die dag, toen Duitsland in 1945 capituleerde, ook een bevrijding noemde voor Duitsland zelf. Lees ook ons portret van Richard von Weizsäcker.
Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?
Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?
Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij
Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen
Omdat het Internationale Vrouwendag is, stellen we vijf Duitse vrouwen voor die ons dit jaar zijn opgevallen.
Een nieuwe omgang met het koloniale verleden
De Duitse omgang met roofkunst laat zien hoe snel de maatschappelijke discussie is veranderd.
Reacties
Geen reacties aanwezig