Duitslandweb logo Duitslandweb

Bestuurder voetbalclub Schalke 04 geschorst wegens discriminatie

Kort nieuws - 8 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De voorzitter van de raad van toezicht van de Duitse voetbalclub FC Schalke 04, Clemens Tönnies, heeft zijn functie tijdelijk neergelegd. Hij heeft de regels tegen discriminatie die de club hanteert, overtreden.

Tönnies zei vorige week dat er beter energiecentrales in Afrika gebouwd kunnen worden dan dat er belastingsverhogingen komen voor klimaatbescherming. 'Dan stoppen de Afrikanen met het kappen van bomen en het produceren van kinderen als het donker is.' 

De uitspraken maakten veel los. Tönnies verontschuldigde zich later voor zijn uitlatingen en noemde het 'verkeerd' en 'ondoordacht'. De club wijst de beschuldiging van racisme van de hand, maar vindt ze wel in strijd met de anti-discriminatieregels van de vereniging. De voorzitter is voor drie maanden geschorst. Dit maakte vervolgens weer een discussie los over racisme.

Volgens Afrikabeauftragte Günter Nooke, een speciaal adviseur voor de regering, zijn boskap en bevolkingsgroei op het Afrikaanse continent weldegelijk belangrijke kwesties die besproken moeten worden. Maar volgens Nooke maakt de manier waarop Tönnies de thema's aansnijdt, een constructief debat heel moeilijk. Lees meer bij Welt Online en bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Journalist en oud-Berlijner Wouter Meijer dook voor Duitslandweb in de overspannen Berlijnse woningmarkt.

Lees meer

Verdeeld Duitsland

Verdeeld Duitsland

58 jaar geleden, op 13 augustus 1961, begon de bouw van de Berlijnse Muur. Duitsland worstelt nog steeds met de gevolgen van de deling.

Lees meer

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger