Duitslandweb logo Duitslandweb

'Twee nieuwe arrestaties in moordzaak-Lübcke'

Kort nieuws - 27 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie heeft twee nieuwe verdachten gearresteerd in het onderzoek naar de moord op politicus Lübcke, melden Duitse media donderdag. De verdachten zouden het moordwapen aan Stephan E. hebben geleverd, die woensdag heeft bekend de CDU-politicus te hebben doodgeschoten. Ook heeft de politie een geheim wapendepot gevonden.

Bij de arrestaties gaat het om Elmar J., een wapenhandelaar uit Noordrijn-Westfalen, en Markus H., die als tussenpersoon heeft gefunctioneerd, aldus Spiegel Online. Ze zijn volgens de nieuwssite op aanwijzing van Stephan E. gearresteerd en worden verdacht van medeplichtigheid aan moord.

Elmar J. (64) was volgens Duitse media tot nu toe niet bekend bij de veiligheidsdiensten. Markus H. (43) is een bij de diensten en Duitse media bekende rechts-radicaal, hij was jarenlang lid van neonazigroep Freier Widerstand Kassel. H. zou in 2006 zijn verhoord bij een van de moordzaken van neonaziterreurcel NSU. Hij zou het slachtoffer, Halit Yozgat uit Kassel, hebben gekend, meldt ARD-programma Panorama. 

Het geheime wapendepot met vijf wapens is met informatie van E. gevonden op het terrein van zijn werkgever, melden de Süddeutsche Zeitung, de NDR en de WDR. E. zou hebben toegegeven dat hij veel wapens bezit, onder andere een pumpgun en uzi-machinepistool met munitie. Lees meer bij Spiegel OnlineSüddeutsche.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger