Duitslandweb logo Duitslandweb

'Twee nieuwe arrestaties in moordzaak-Lübcke'

Kort nieuws - 27 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie heeft twee nieuwe verdachten gearresteerd in het onderzoek naar de moord op politicus Lübcke, melden Duitse media donderdag. De verdachten zouden het moordwapen aan Stephan E. hebben geleverd, die woensdag heeft bekend de CDU-politicus te hebben doodgeschoten. Ook heeft de politie een geheim wapendepot gevonden.

Bij de arrestaties gaat het om Elmar J., een wapenhandelaar uit Noordrijn-Westfalen, en Markus H., die als tussenpersoon heeft gefunctioneerd, aldus Spiegel Online. Ze zijn volgens de nieuwssite op aanwijzing van Stephan E. gearresteerd en worden verdacht van medeplichtigheid aan moord.

Elmar J. (64) was volgens Duitse media tot nu toe niet bekend bij de veiligheidsdiensten. Markus H. (43) is een bij de diensten en Duitse media bekende rechts-radicaal, hij was jarenlang lid van neonazigroep Freier Widerstand Kassel. H. zou in 2006 zijn verhoord bij een van de moordzaken van neonaziterreurcel NSU. Hij zou het slachtoffer, Halit Yozgat uit Kassel, hebben gekend, meldt ARD-programma Panorama. 

Het geheime wapendepot met vijf wapens is met informatie van E. gevonden op het terrein van zijn werkgever, melden de Süddeutsche Zeitung, de NDR en de WDR. E. zou hebben toegegeven dat hij veel wapens bezit, onder andere een pumpgun en uzi-machinepistool met munitie. Lees meer bij Spiegel OnlineSüddeutsche.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger