Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister van Justitie wil nog strengere regels voor huurprijzen

Kort nieuws - 13 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Justitie Katarina Barley wil de regels voor huurprijzen verder aanscherpen. Met de zogenoemde Mietpreisbremse kunnen verhuurders worden gedwongen de huur aan te passen aan de gemiddelde huur in hun buurt.

Barleys ministerie komt binnenkort met een plan dat verhuurders verplicht te veel betaalde huur met terugwerkende kracht terug te betalen als ze zich niet aan de Mietpreisbremse houden. Nu kunnen huurders onterecht betaalde huur nog niet met terugwerkende kracht opeisen. Ook moet de rem op de huurprijzen, die nu tot 2020 loopt, worden verlengd tot 2025.

Eind vorig jaar zijn eerdere maatregelen van Barley ingevoerd, die huurders moeten beschermen tegen plotselinge huurverhogingen. De Mietpreisbremse werd in 2015 ingevoerd om de sterk stijgende huren in populaire buurten in te dammen. Lees meer bij FAZ.net en tagesschau.de 

Barley geeft haar ministerschap overigens binnenkort op om zitting te nemen in het Europees Parlement. Ze is de lijsttrekker van de SPD voor de Europese verkiezingen. Lees meer op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger