Duitslandweb logo Duitslandweb

Lastige wolven in Saksen mogen doodgeschoten worden

Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaatregering in Saksen heeft een nieuw plan voorgesteld voor de omgang met wolven. Volgens de 'Wolfsmanagementverordnung' mogen wolven worden doodgeschoten als ze mensen op dertig meter naderen en zich niet laten wegjagen.

Ook mag een wolf vanaf volgende maand worden doodgeschoten als daarmee aanzienlijke economische schade kan worden voorkomen, bijvoorbeeld als een wolf binnen twee weken twee keer een afrastering doorbreekt. Bij het nieuwe wolvenmanagement hoort ook een speciale afdeling voor wolven op het Saksische ministerie van Landbouw en een programma om alle wolven van zenders te voorzien.

Het afschieten van wolven is een kwestie die ook in de nationale politiek op de agenda staat. Enkele deelstaten proberen via de Bondsraad een afschietbeleid te bewerkstelligen, maar de coalitie is nog verdeeld over het thema. De wolf is in Europa een beschermd dier dat in principe niet mag worden afgeschoten. Lees meer bij MDR

In de deelstaat Nedersaksen is eerder al een vergunning afgegeven om een specifieke 'probleemwolf' af te schieten. Dat is tot dusver nog niet gelukt. Wel escaleert de ruzie tussen jagers en wolvenbeschermers. Omdat de beschermers 's nachts door het bos struinen om de wolf te verjagen zodat hij niet wordt geschoten, willen de jagers nu het bos 's nachts afsluiten. Lees meer bij NDR

Tags: Saksen, natuur, wolven

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De aanslag

De aanslag

Moet je politieke woede wel kanaliseren, vraagt Merlijn Schoonenboom zich af na de bestorming van het Capitool, en eerder de Rijksdag.

Lees meer

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Terugblik op dit uitzonderlijke jaar met een interactieve tijdlijn.

Lees meer

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

Duitsland en Nederland moesten door de coronapandemie individueel en digitaal stilstaan bij het jubileumjaar.

Lees meer

De snelheid

De snelheid

Als Merlijn Schoonenboom vanuit Duitsland Nederland binnenrijdt, voelt de snelweg voor hem steeds weer als een overlevingsparcours.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger