Duitslandweb logo Duitslandweb

Lastige wolven in Saksen mogen doodgeschoten worden

Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaatregering in Saksen heeft een nieuw plan voorgesteld voor de omgang met wolven. Volgens de 'Wolfsmanagementverordnung' mogen wolven worden doodgeschoten als ze mensen op dertig meter naderen en zich niet laten wegjagen.

Ook mag een wolf vanaf volgende maand worden doodgeschoten als daarmee aanzienlijke economische schade kan worden voorkomen, bijvoorbeeld als een wolf binnen twee weken twee keer een afrastering doorbreekt. Bij het nieuwe wolvenmanagement hoort ook een speciale afdeling voor wolven op het Saksische ministerie van Landbouw en een programma om alle wolven van zenders te voorzien.

Het afschieten van wolven is een kwestie die ook in de nationale politiek op de agenda staat. Enkele deelstaten proberen via de Bondsraad een afschietbeleid te bewerkstelligen, maar de coalitie is nog verdeeld over het thema. De wolf is in Europa een beschermd dier dat in principe niet mag worden afgeschoten. Lees meer bij MDR

In de deelstaat Nedersaksen is eerder al een vergunning afgegeven om een specifieke 'probleemwolf' af te schieten. Dat is tot dusver nog niet gelukt. Wel escaleert de ruzie tussen jagers en wolvenbeschermers. Omdat de beschermers 's nachts door het bos struinen om de wolf te verjagen zodat hij niet wordt geschoten, willen de jagers nu het bos 's nachts afsluiten. Lees meer bij NDR

Tags: Saksen, natuur, wolven

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger