Duitslandweb logo Duitslandweb

Discussie over uitzetting asielzoekers na geweld in Beierse Amberg

Kort nieuws - 3 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na een aanval van vier asielzoekers op willekeurige passanten in het Beierse Amberg eist minister van Binnenlandse Zaken Seehofer strengere regels voor uitzetting. In Amberg zelf patrouilleren nu rechtse burgerwacht-groepen, waarschuwt de burgemeester van de stad.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben vier asielzoekers in het Beierse Amberg twaalf willekeurige passanten aangevallen, van wie er een naar het ziekenhuis moest. De mannen zijn tussen de 17 en 19 jaar oud en komen uit Afghanistan en Iran. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) wil nu strengere uitzetregels invoeren. "Als asielzoekers geweld gebruiken, moeten ze het land verlaten", aldus de minister. Volgens zijn collega in Beieren Joachim Hermann (CSU) kan dat met de huidige regels niet. Een van de verdachten is minderjarig, twee anderen zitten in een asielprocedure en kunnen daarom niet worden uitgezet. De vierde man moet terug naat Iran, maar uitzettingen naar dat land gaan vaak niet door vanwege missende paspoorten, aldus Hermann.

Oppositiepartijen FDP, Groenen en Die Linke zijn tegen strengere uitzetregels. Niet de regels zijn het probleem, maar de Duitse procedures en de uitzetprakrijk. Die worden niet beter van strengere regels, zeggen zij.

In Amberg zelf partrouilleren nu rechtse burgerwacht-groepen, meldt burgemeester Cerny. De extreem-rechtse NPD postte op 1 januari een foto van patrouillerende burgers op haar Facebook-site. Cerny toont zich "geschokt" over de reacties op het geweld in zijn stad en spreekt van "haat en gewelddreiging" vanuit heel Duitsland. Lees meer bij Spiegel OnlineZeit Online en Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger