Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag gealarmeerd over mogelijke paramilitaire netwerken in Duitsland

Kort nieuws - 29 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Hebben zich in Duitsland binnen en buiten het leger groepen gevormd die zich bewapenen en voorbereiden op een 'Dag X'? Op die vraag probeerde de Bondsdagcommissie voor Defensie woensdag een antwoord te krijgen.

Verschillende Duitse media hebben de afgelopen maanden bericht over zulke extreem-rechtse netwerken met banden in leger en politie. Omdat deze mensen zich met voedselvoorraden, wapendepots en andere logistieke voorbereidingen toerusten voor een moment waarop chaos heerst, worden ze ook wel Preppers genoemd.

De militaire inlichtingendienst MAD heeft eerder laten weten dat politiek gemotiveerd geweld in het leger geen rol speelt. De oppositie was echter niet overtuigd na het debat en wil dat de commissie nog een hoorzitting houdt over het thema.

Het vermoeden van gewelddadige rechtse netwerken in het leger werd versterkt door de zaak van soldaat Franco A, die een dubbelleven als vluchteling leidde en van plan was om vermomd als vluchteling een aanslag te plegen. Franco A. bleek in contact te staan met gelijkgezinden. Een medewerker van de inlichtingendienst staat binnenkort terecht omdat hij verdachten zou hebben geïnformeerd over huiszoekingen in verband met de zaak van Franco A. Lees meer bij Spiegel Online en lees het uitgebreide verhaal dat aanleiding is voor de vragen in de Bondsdagcommissie bij Taz

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger