Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag gealarmeerd over mogelijke paramilitaire netwerken in Duitsland

Kort nieuws - 29 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Hebben zich in Duitsland binnen en buiten het leger groepen gevormd die zich bewapenen en voorbereiden op een 'Dag X'? Op die vraag probeerde de Bondsdagcommissie voor Defensie woensdag een antwoord te krijgen.

Verschillende Duitse media hebben de afgelopen maanden bericht over zulke extreem-rechtse netwerken met banden in leger en politie. Omdat deze mensen zich met voedselvoorraden, wapendepots en andere logistieke voorbereidingen toerusten voor een moment waarop chaos heerst, worden ze ook wel Preppers genoemd.

De militaire inlichtingendienst MAD heeft eerder laten weten dat politiek gemotiveerd geweld in het leger geen rol speelt. De oppositie was echter niet overtuigd na het debat en wil dat de commissie nog een hoorzitting houdt over het thema.

Het vermoeden van gewelddadige rechtse netwerken in het leger werd versterkt door de zaak van soldaat Franco A, die een dubbelleven als vluchteling leidde en van plan was om vermomd als vluchteling een aanslag te plegen. Franco A. bleek in contact te staan met gelijkgezinden. Een medewerker van de inlichtingendienst staat binnenkort terecht omdat hij verdachten zou hebben geïnformeerd over huiszoekingen in verband met de zaak van Franco A. Lees meer bij Spiegel Online en lees het uitgebreide verhaal dat aanleiding is voor de vragen in de Bondsdagcommissie bij Taz

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Wolf polariseert ook in Duitsland

Wolf polariseert ook in Duitsland

De Duitse regering probeert met een dialoogreeks over de wolf de bescherming van wolf en schaap in balans te brengen.


Lees meer

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen is verboden op Goede Vrijdag in Duitsland. Niet-gelovigen grijpen dat verbod aan voor vrolijk verzet.


Lees meer

Een Duits gezicht

Een Duits gezicht

Kijken Duitsers echt treuriger? Merlijn Schoonenboom over blikken, kijken en context.


Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger