Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse industrie stuurt brandbrief aan Trump

Kort nieuws - 4 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In een brief aan de Amerikaanse regering heeft de Duitse industrie zich kritisch uitgelaten over de geplande aanscherping van de invoerrechten, onder meer op Duitse auto's. De branchevereniging van de Duitse industrie BDI en de Kamer van Koophandel DIHK wijzen de Amerikaanse regering erop dat Duitse bedrijven medeverantwoordelijk zijn voor de goede economie van de VS. 

Met name de Duitse autobedrijven hebben aandeel in de goede economische situatie van de VS, stellen de BDI en de DIHK in hun brandbrief. Hogere invoertarieven op buitenlandse auto's, waarmee de Amerikaanse regering de eigen economie wil beschermen, zal die economie juist schaden, schrijven ze. Ze wijzen erop dat een groot deel van de Duitse auto's in de VS wordt geproduceerd. 

In plaats van nieuwe barrières op te werpen, zou de Amerikaanse regering met de EU om tafel moeten om handelsbelemmeringen weg te nemen, staat in de brief.

Eind mei had president Donald Trump zijn minister van Handel Wilbur Ross opgedragen te onderzoeken of het hoge aantal geïmporteerde auto's de prestaties van de Amerikaanse auto-industrie bedreigt. Mocht de minister tot deze conclusie komen, kan Trump een tienvoudige van het huidige invoertarief invoeren. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger