Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse industrie stuurt brandbrief aan Trump

Kort nieuws - 4 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In een brief aan de Amerikaanse regering heeft de Duitse industrie zich kritisch uitgelaten over de geplande aanscherping van de invoerrechten, onder meer op Duitse auto's. De branchevereniging van de Duitse industrie BDI en de Kamer van Koophandel DIHK wijzen de Amerikaanse regering erop dat Duitse bedrijven medeverantwoordelijk zijn voor de goede economie van de VS. 

Met name de Duitse autobedrijven hebben aandeel in de goede economische situatie van de VS, stellen de BDI en de DIHK in hun brandbrief. Hogere invoertarieven op buitenlandse auto's, waarmee de Amerikaanse regering de eigen economie wil beschermen, zal die economie juist schaden, schrijven ze. Ze wijzen erop dat een groot deel van de Duitse auto's in de VS wordt geproduceerd. 

In plaats van nieuwe barrières op te werpen, zou de Amerikaanse regering met de EU om tafel moeten om handelsbelemmeringen weg te nemen, staat in de brief.

Eind mei had president Donald Trump zijn minister van Handel Wilbur Ross opgedragen te onderzoeken of het hoge aantal geïmporteerde auto's de prestaties van de Amerikaanse auto-industrie bedreigt. Mocht de minister tot deze conclusie komen, kan Trump een tienvoudige van het huidige invoertarief invoeren. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger