Duitslandweb logo Duitslandweb

Audi stopt productie A6 na nieuwe uitstootfraude

Kort nieuws - 9 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volkswagen-dochter Audi wordt opnieuw verdacht van het inbouwen van sjoemelsoftware in de motor. Ditmaal gaat het om de nieuwe dieselmodellen A6 en A7. Mogelijk moet Audi de auto's zelfs terugroepen.

De Duitse autoriteiten onderzoeken of in de auto's een totnogtoe onbekende software is gebruikt. De nieuwe dieselmotoren hebben een systeem dat zorgt dat de schadelijke stikstofoxide wordt omgezet in waterdamp en stikstof door toevoeging van AdBlue. Om te zorgen dat dit AdBlue alleen in de garage hoeft te worden bijgevuld en niet tussendoor door de gebruiker zelf, zorgt de software dat er minder AdBlue wordt gebruikt als die bijna op is. Maar daardoor werkt de katalysator niet meer goed.

Audi heeft juist een grote omruilactie om klanten te stimuleren hun oude sjoemelaudi om te ruilen voor de nieuwe A6 of A7. Maar die lijken nu dus ook te veel schadelijke stoffen uit te stoten. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Speedy - 22 februari 2019 00:25

Zomaar nog eens een andere opmerking: volgens mij mag de politie dan ook hun nieuwe speeltjes inleveren, ze hadden van deze 6 cilinder diesel versies in Amerika al lang gelden ook ontdekt dat hier sjoemelsoftware in zat! Ze kunnen gewoon niets leveren wat niet de kluit bedonderd! Fijn spul, gewoon boycotten dat VAG.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger