Duitslandweb logo Duitslandweb

Auto-industrie wil niet meewerken aan aanpassing dieselmotoren

Kort nieuws - 1 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse auto-industrie wil niet meewerken aan de aanpassing van oude dieselmotoren. Dinsdag bepaalde de Duitse rechter dat steden rijverboden voor oudere dieselauto's mogen afkondigen om aan de normen voor luchtkwaliteit te kunnen voldoen. 

Aanpassing van de oude dieselauto's zou twee tot drie jaar duren en de moeite niet waard zijn, aldus de belangenvereniging van de Duitse autoindustrie VDA. In die tijd worden de oude auto's sowieso door nieuwe vervangen, waarmee het probleem zich volgens de VDA vanzelf oplost.

Minister Hendricks van Milieu wil echter dat de autoconcerns, als veroorzaker van het probleem, dieselauto's van consumenten die dat willen aanpast en de kosten daarvaan betaalt.

Regeringswoordvoerder Seibert kondigde aan dat de nieuwe regering wil nagaan of er blauwe vignetten kunnen worden ingevoerd die in heel Duitsland gelden. Daarmee moet worden voorkomen dat elke Duitse stad na de uitspraak van de rechter dinsdag zijn eigen rijverbod en regels opstelt. Lees meer bij Süddeutsche.de

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger