Duitslandweb logo Duitslandweb

Linke-leiders bereiken compromis, machtsstrijd voorlopig bijgelegd

Kort nieuws - 19 oktober 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Dietmar Bartsch en Sahra Wagenknecht zijn opnieuw gekozen tot fractievoorzitters. Daar ging een interne machtsstrijd aan vooraf.

Binnen de partij gingen stemmen op partijvoorzitters Katja Kipping en Bernd Riexinger meer invloed in de Bondsdagfractie te geven. Daar wilden Wagenknecht en Bartsch niets van weten. Wagenknecht uitte dinsdag in een brief aan de 69 Linke-afgevaardigden zware beschuldigingen aan het adres van de voorzitters en dreigde op te stappen als Kipping en Riexinger meer invloed zouden krijgen. Uiteindelijk bereikten de Linke-leiders dinsdag en woensdag op hun Klausurtagung een compromis.  Wagenknecht en Bartsch zijn herkozen tot fractievoorzitters en de invloed van de andere twee blijft beperkt. De machtsstrijd heeft de verhoudingen binnen de partij echter niet verbeterd en aan besprekingen over de koers van Die Linke in de oppositie zijn de afgevaardigden nauwelijks meer toegekomen. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger