Duitslandweb logo Duitslandweb

Zomerinterview: Merkel verdedigt G20-top en blijft bij nee tegen bovengrens

Kort nieuws - 17 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In haar jaarlijkse zomerinterview op de ARD heeft kanselier Merkel Hamburg als locatie voor de G20-top verdedigd. Ze herhaalde haar nee tegen de CSU-eis om een bovengrens voor het aantal vluchtelingen.

De locatie voor de G20-top is in samenspraak met de veiligheidsdiensten gekozen, aldus Merkel, en moest in een stad plaatsvinden. Ze veroorde het geweld tijdens de top en zei de verantwoordelijkheid daarvoor op zich te nemen. Merkel herhaalde haar weigering in te gaan op de eis van zusterpartij CSU om een bovengrens aan het aantal vluchtelingen te stellen. Dat is sinds de vluchtelingencrisis een belangrijk strijdpunt tussen beide partijen. Maar Merkel blijft erbij dat ze zo'n grens niet accepteert. Als ze in september wordt herkozen, zal ze vier jaar regeren, zei ze. Daarmee sprak ze suggesties tegen dat ze halverwege een nieuwe termijn zou stoppen. Over de Turkse weigering Duitse parlementariërs toegang te verlenen tot NAVO-steunpunt Konya zei ze dat dat bezoekrecht ononderhandelbaar is. Bekijk het interview en lees meer bij tagesschau.de

Merkels rechterhand, Kanzleramtsminister Altmaier, beantwoordde zondagavond via de Facebook-pagina van Tagesschau vragen van mensen. Bekijk een deel van de live-chat en lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger