Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Onderwijs: 150 miljoen voor innovaties in Oost-Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Wanka (CDU) van Onderwijs wil de komende jaren 150 miljoen euro investeren in het stimuleren van innovaties in Oost-Duitsland.

De investeringen zijn in eerste instantie bedoeld voor structuurzwakke regio's in Oost-Duitsland. Na 2020 moet ook West-Duitsland van het programma 'Wandel durch Innovation' (Verandering door innovatie) kunnen profiteren. De Oost-Duitse deelstaten hebben nu  extra steun nodig omdat er "minder onderzoeksinvesteringen worden gedaan door het bedrijfsleven", aldus Wanka vandaag in de Rheinische Post. De minister maakte haar plannen bekend voorafgaand aan een overleg van de minister-presidenten van de Oost-Duitse deelstaten. Daaraan neemt vanmiddag ook kanselier Merkel deel.

De zes Oost-Duitse regeringsleiders spreken vandaag in Saksen onder meer over de uitbreiding van breedbandinternet in Oost-Duitsland en de verdeling van de kosten van de Energiewende. Zo liggen de elektriciteitsprijzen in Oost-Duitsland veel hoger door de oneerlijke verdeling van de nettarieven, aldus minister-president Woidke van Brandenburg. 

Op het overleg gaat het ook over de manier waarop de Oost-Duitse deelstaten na 2019 moeten worden ondersteund. Dan loopt het Solidarpakt af, waarin de West-Duitse deelstaten voor Oost-Duitsland betalen. Via het Solidarpakt wordt tot 2019 in totaal 156,5 miljard euro voor Oost-Duitsland ter beschikking gesteld. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Journalist en oud-Berlijner Wouter Meijer dook voor Duitslandweb in de overspannen Berlijnse woningmarkt.

Lees meer

Verdeeld Duitsland

Verdeeld Duitsland

58 jaar geleden, op 13 augustus 1961, begon de bouw van de Berlijnse Muur. Duitsland worstelt nog steeds met de gevolgen van de deling.

Lees meer

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger