Tot 500 euro boete voor te hard rijden
Nieuws

Achtergrond - 23 maart 2005

(23 maart 2005) Minister Manfred Stolpe van Verkeer (SPD) wil de boete voor te hard rijden verhogen naar 500 euro. Al eerder liet hij weten dat hij de huidige boete van 150 euro te laag vindt en daar minstens 250 euro van wil maken. De Duitse overheid kan dat echter niet alleen bepalen.

Begin maart liet Stolpe weten dat er harder opgetreden zal worden tegen mensen die te hard rijden. Het aantal verkeersongevallen is weliswaar gedaald in Duitsland, maar dat komt omdat auto's technisch verbeterd zijn. "Met het rijgedrag is het echter treurig gesteld", aldus Stolpe. "Een boete van maximaal 150 euro heeft geen afschrikwekkende werking. De verkeersveiligheid is helaas alleen via de portemonnee te verbeteren."

De minister wil daarnaast bumperklevers harder straffen, maar ook degenen die op de linkerrijbaan te langzaam rijden. Zij zijn volgens Stolpe "een grote hindernis", hetgeen anderen ertoe aanzet op een gevaarlijke manier in te halen.

Over de hoogte van de verkeersboetes kan de Duitse federale overheid echter niet alleen beslissen. Daarom is een werkgroep met experts van zowel de Bond als de deelstaten in het leven geroepen, die gaat onderzoeken of de boetes verhoogd kunnen worden.  

ZDF Heute
Stolpe will bis zu 500 Euro Buße für Drängler

Der Spiegel
Stolpe will Raser und Drängler härter bestrafen

Süddeustche Zeitung
Schluss mit hurtig

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger