Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie gaat uit van aanslag op kerstmarkt in Berlijn

Kort nieuws - 20 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie gaat uit van een aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Daar reed maandagavond een grote vrachtwagen in op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz bij de Gedächtniskirche. Daarbij zijn zeker 12 doden gevallen en 48 mensen deels zwaar gewond geraakt. Volgens Duitse media is de chauffeur van de vrachtwagen een 23-jarige Pakistaan of Afghaan die eind 2015 via de Balkanroute naar Duitsland is gekomen. Hij wist in eerste instantie te ontkomen, maar is maandagavond gearresteerd en wordt nu verhoord. Vanmorgen vroeg om 4.00 uur hebben speciale politie-eenheden een inval gedaan bij de vluchtelingenopvang op voormalig vliegveld Tempelhof, waar de verdachte zou zijn gemeld. De bijrijder van de vrachtwagen, een Pool, is volgens de politie ter plaatse overleden. Hij zou zijn doodgeschoten. Volgens Duitse media zou het om de oorspronkelijke chauffeur van de Poolse vrachtwagen gaan, die onderweg was van Italië naar Polen. Volgens zijn werkgever kan hij niet bij de aanslag zijn betrokken. Het onderzoek naar de aanslag is in handen van de procureur-generaal van het hoogste federale gerechtshof in Karlsruhe. Kanselier Merkel geeft om 11 uur een verklaring. Om 13 uur is er een persconferentie van de politie en burgemeester Müller. Vanavond om 18.00 uur is er een herdenkingsdienst in de Gedächtniskirche. Lees meer bij het overzicht en de liveticker van tagesschau.de en bij de Berliner Zeitung

Tags: Berlijn, aanslag

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger