Duitslandweb logo Duitslandweb

'Ontnuchtering' na tweede ronde gesprekken rood-rood-groen

Kort nieuws - 12 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondsdagleden van de SPD, Die Linke en Die Grünen zijn zondag voor een tweede keer bijeen gekomen om te praten over een mogelijke rood-rood-groene coalitie - ook wel R2G genoemd - na de Bondsdagverkiezingen van 2017. Half oktober kwamen ze voor het eerst bijeen. De stemming na deze tweede ronde was 'ontnuchterend', meldt Deutschlandfunk. De partijen zijn het over veel details eens, maar het ontbreekt aan een overtuigend verhaal en dat is wel nodig om tot een linkse meerderheid te komen, aldus een van de deelnemende SPD'ers. De drie partijen hebben in de peilingen geen meerderheid. Ook zijn ze het op veel terreinen niet eens, zoals bij het buitenlands- en veiligheidsbeleid. De gesprekken gingen zondag over werkgelegenheid en sociale zaken. Er waren ook twee vertegenwoordigers van de vakbond DGB aanwezig. De volgende ontmoeting is voor januari gepland. Lees meer bij Deutschlandfunk en RP Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger