Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel met 89,5 procent herkozen tot CDU-voorzitter

Kort nieuws - 6 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel is vanmiddag op het CDU-partijcongres met 89,5 procent van de stemmen herkozen tot partijvoorzitter. Daarmee is ze ook de CDU-lijsttrekker voor de Bondsdagverkiezingen volgend jaar. Twee jaar geleden kreeg ze bijna 97 procent van de stemmen, maar dat was voor de vluchtelingencrisis. Het afgelopen jaar heeft ze veel kritiek op haar beleid gekregen. Vanmiddag verdedigde ze haar vluchtelingenbeleid in een toespraak van ruim 80 minuten. Daarin kondigde ze ook een hardere koers aan. Een situatie zoals in de nazomer van 2015 "mag, kan en zal niet meer voorkomen", aldus Merkel, al benadrukte ze dat mensen die recht hebben op bescherming dat ook moeten krijgen. Ze sprak zich uit voor betere integratie en tegen het dragen van een boerka. Ook sprak ze over de oorlog in Syrië. "Wat in Aleppo gebeurt, is een schande." Merkel houdt Rusland en Iran daarvoor mede verantwoordelijk. Maar ze uitte ook kritiek op de Duite bevolking: het is onbegrijpelijk dat duizenden mensen de straat op gaan om tegen TTIP te demonstreren, maar dat het moorden in Aleppo nauwelijks protest veroorzaakt, aldus Merkel. "Er klopt iets niet met de politieke maatstaven." Tijdens haar toespraak kreeg ze verschillende keren luid applaus van de duizend CDU-gedelegeerden. Lees meer bij Tagesschau.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger