Duitslandweb logo Duitslandweb

Europees Hof verbiedt prijsbinding voor medicijnen op recept

Kort nieuws - 19 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Europees Gerechtshof verbiedt de in Duitsland geldende prijsbinding voor medicijnen op recept. Die prijsbinding is in tegenspraak met het vrije verkeer van goederen in de EU en druist daarmee in tegen Europees recht, aldus de rechters in Luxemburg. De uitspraak volgt op een klacht van de Zentrale zur Bekämpfung unlauteren Wettbewerbs (ZBW). Die maakte bezwaar tegen een deal van een Duitse parkinsonvereniging met de Nederlandse internetapotheek DocMorris. Leden van de parkinsonvereniging kregen medicijnen bij DocMorris goedkoper. Volgens het Hof maakt de prijsbinding het buitenlandse apotheken moeilijk toe te teden tot de Duitse markt. De Duitse apothekersbond vreest dat gewone apothekers niet kunnen concurreren met online apothekers. De prijsbinding moet er volgens het ministerie van Gezondheid voor zorgen dat patiënten als ze ziek zijn niet ook nog eens prijzen van verschillende apothekers moeten gaan vergelijken. Ook moet prijsbinding voorkomen dat medicijnen te duur worden. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger