Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland ternauwernood aan grote aanslag ontsnapt'

Kort nieuws - 11 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is ternauwernood aan een grote aanslag ontsnapt. Dat concluderen Duitse media na de arrestatie van de 22-jarige terreurverdachte Albakr in Leipzig in de nacht van zondag op maandag. Albakr, die banden zou hebben met IS, was in een vergevorderd stadium met de voorbereidingen van een aanslag. Hij wilde een luchthhaven in Berlijn treffen, aldus het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst Maassen. Zaterdag vond de politie in Albakrs woning in Chemnitz het zeer gevaarlijke explosief TATP dat ook bij de aanslagen in Brussel en Parijs is gebruikt. De voorbereidingen voor de aanslag in Duitsland komen ook overeen met die van Brussel en Parijs, aldus minister van Binnenlandse Zaken De Maizière. Albakr kon worden gearresteerd omdat twee Syriërs, die hem onderdak verleenden in Leipzig, hem herkenden van een opsporingebericht op Facebook. Ze bonden de terreurverdachte vast met elektriciteitskabels en waarschuwden de politie. Albakr heeft nog geprobeerd hen om te kopen maar de Syriërs wilden daar niets van weten. "Ik ben Duitsland zo dankbaar dat het ons opgevangen heeft", benadrukte een van hen. Onder meer kanselier Merkel bedankte beide mannen voor hun optreden. De ARD bendarukt dat de internationale samenwerking van de veiligheidsdiensten goed functioneert. Ook de Duitse diensten lukt het steeds weer terreurverdachten op te sporen. Lees meer bij tagesschau.de, FAZ.net, Spiegel Online en Bild.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger