Klinsmann haalt uit naar media
Nieuws

Achtergrond - 23 maart 2006

(23 maart 2006) Het woord was aan Jürgen Klinsmann. De afgelopen weken werd hij overspoeld door kritiek. Na de overtuigende winst op de Verenigde Staten (4-1) kon de Duitse bondscoach eindelijk van zich afbijten.

“Er wordt een beleid tegen je gevoerd dat te ver gaat, respectloos en agressief is en voor negatieve stemming tracht te zorgen bij het publiek. Dat heeft niks meer met mijn werk te maken.” Na de 4-1 nederlaag tegen Italië drie weken geleden vielen de media, voetbalcoaches, tot aan Bondsdagleden toe over de bondscoach heen.

De overwinning in de oefeninterland tegen de VS gisteren kon wat dat betreft niet op een beter moment komen. “Omdat we nu doelgericht verder kunnen werken, zonder dat ons steeds weer een stok tussen de benen wordt gesmeten”. Na een aarzelende eerste helft liep Duitsland in de tweede 45 minuten uit naar een afgetekende 4-1 overwinning.

De schrijvende pers beoordeelt de wedstrijd van gisteravond gematigd positief, omdat de tegenstander basisspelers miste en de overwinning voor een deel op geluk berustte. Maar het belangrijkste is het signaal dat ervan uitgaat, zoals Spiegel Online schrijft. Na de onheilstijdingen die volgden op het kansloze verlies tegen Italië, reppen de kranten nu vol goede moed van “afgedwongen geluk” (Spiegel Online) en “nieuwe hoop op een succesvol WK” (FAZ.NET).

Klinsmanns uitval naar de media en andere criticasters in de nabeschouwing gisteravond herinnerde aan het beroemde tv-optreden van Rudi Völler in september 2003. De toenmalige bondscoach had doelpuntloos gelijkgespeeld tegen IJsland en viel ongekend hard uit tegen de constante stemmingmakerij. Klinsmann riep de media op zich bewust te worden van hun vergaande invloed. “Tegen het pessimisme en de negatieve agressiviteit die bepaalde mensen hebben geuit is geen enkel elftal met veel twintig- en 21-jarigen opgewassen.”

Spiegel Online
Zum Glück gezwungen

FAZ.NET
Klinsmann rechnet mit Kritikern ab

Die Welt.de
Klinsmann-Team gelingt Befreiungsschlag

Süddeutsche.de
"Man lernt, wo seine Feinde sind"

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger