Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wijst bovengrens aan aantal vluchtelingen opnieuw af

Kort nieuws - 5 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft de eis om een bovengrens te stellen aan het aantal vluchtelingen dat Duitsland toelaat opnieuw afgewezen. CSU-leider en coalitiepartner Seehofer eiste afgelopen weekend een bovengrens van 200.000 vluchtelingen. Een beperking van het aantal vluchtelingen is niet op nationaal, maar alleen op Europees niveau te regelen, aldus Merkels woordvoerder Seibert, bijvoorbeeld met Europese contigenten, hotspots voor registratie van vluchtelingen in Griekenland en Italië, betere bescherming van de Europese buitengrenzen en de aanpak van de vluchtoorzaken. Merkels afwijzing komt kort voor haar bezoek aan een CSU-partijbijeenkomst woensdag. Op het partijcongres van de CSU in november vernederde Seehofer Merkel met felle kritiek op haar vluchtelingenbeleid. Lees meer bij Süddeutsche.de

Eerder al benadrukte Merkel dat een bovengrens stellen aan het aantal vluchtelingen in strijd met is met de Duitse grondwet, waarin het recht op asiel zonder beperking is vastgelegd. Voor een bovengrens zou een grondwetswijziging nodig zijn. Volgens de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag is een bovengrens ook in strijd met Europees asielrecht. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger