Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wijst bovengrens aan aantal vluchtelingen opnieuw af

Kort nieuws - 5 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft de eis om een bovengrens te stellen aan het aantal vluchtelingen dat Duitsland toelaat opnieuw afgewezen. CSU-leider en coalitiepartner Seehofer eiste afgelopen weekend een bovengrens van 200.000 vluchtelingen. Een beperking van het aantal vluchtelingen is niet op nationaal, maar alleen op Europees niveau te regelen, aldus Merkels woordvoerder Seibert, bijvoorbeeld met Europese contigenten, hotspots voor registratie van vluchtelingen in Griekenland en Italië, betere bescherming van de Europese buitengrenzen en de aanpak van de vluchtoorzaken. Merkels afwijzing komt kort voor haar bezoek aan een CSU-partijbijeenkomst woensdag. Op het partijcongres van de CSU in november vernederde Seehofer Merkel met felle kritiek op haar vluchtelingenbeleid. Lees meer bij Süddeutsche.de

Eerder al benadrukte Merkel dat een bovengrens stellen aan het aantal vluchtelingen in strijd met is met de Duitse grondwet, waarin het recht op asiel zonder beperking is vastgelegd. Voor een bovengrens zou een grondwetswijziging nodig zijn. Volgens de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag is een bovengrens ook in strijd met Europees asielrecht. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger