Duitslandweb logo Duitslandweb

Centrale Joodse Raad waarschuwt voor verspreiding 'Mein Kampf'

Kort nieuws - 3 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Centrale Joodse Raad waarschuwt voor de verspreiding van 'Mein Kampf', het boek waarin Hitler onder meer zijn rassentheorie en antisemitisme ontvouwde. Eind dit jaar verlopen, 70 jaar na Hitlers dood, de rechten van het boek, die sinds 1946 bij de deelstaat Beieren liggen. Herdruk van 'Mein Kampf' was tot nu toe verboden. Nu de rechten verlopen, is zo'n verbod veel moeilijker te handhaven. De Zentralrat der Juden is bang dat er nu nieuwe, onbecommentarieerde uitgaven van het boek verschijnen. Het Institut für Zeitgeschichte (IfZ) in München werkt al jaren aan een wetenschappelijke heruitgave van 'Mein Kampf', die volgend jaar verschijnt. Daarin geven wetenschappers uitleg en context over Hitlers tekst. Daartegen heeft de Centrale Joodse Raad geen bezwaar. De bedoeling is dat met de publicatie van het IfZ ook het aantal commerciële uitgaven na 2015 wordt ingeperkt. Lees meer bij Die Welt en Focus Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nationaal-socialisme':

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Na decennia van leegstand en verpaupering is het megalomane nazi-bouwwerk op het Duitse eiland Rügen omgebouwd tot een luxe vakantieoord.


Lees meer

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

Miljoenen mensen werkten tijdens de oorlog onvrijwillig voor nazi-Duitsland. De verwerking daarvan duurt nog altijd voort.


Lees meer

De vermoorde componist

De vermoorde componist

Merlijn Schoonenboom stuit in Rostock bij toeval op de muziek van Dick Kattenburg, een Nederlandse componist die in Auschwitz is vermoord.


Lees meer

Tijdlijn 'Kriegsende' in Duitsland

Tijdlijn 'Kriegsende' in Duitsland

Wat gebeurde er in Duitsland in de tijd voor en na de ondergang van het nazi-regime in 1945?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger