Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel houdt vast aan vluchtelingenbeleid

Kort nieuws - 16 november 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel verandert haar koers in het vluchtelingenbeleid niet, melden verschillende Duitse media. Na de aanslagen in Parijs van vrijdagavond eisten verschillende CSU-politici dit weekend strengere grenscontroles en een einde aan de "ongecontroleerde toestroom" van vluchtelingen. Al voor de aanslagen in Parijs nam de kritiek op Merkels vluchtelingenbeleid toe, ook veel CDU'ers zijn voor een strengere politiek. Sommige Duitse politieke experts vergeleken de situatie dit weekend met de kernramp in Fukushima in 2011, toen Merkel haar beleid mede onder druk van de publieke opinie wijzigde en besloot de kerncentrales te sluiten.  Maar de Süddeutsche Zeitung en Spiegel Online verwachten nu geen koersverandering. Merkel krijgt ook steun uit haar partij. Minister De Maizière (CDU) van Binnenlandse Zaken - doorgaans voor een strenger vluchtelingenbeleid - reageerde juist terughoudend en waarschuwde ervoor de aanslagen in Parijs en de discussie over het vluchtelingenbeleid met elkaar in verband te brengen. In haar reactie op de aanslagen benadrukte Merkel dat de vrijheid sterker is dan elke vorm van terreur. Het antwoord aan de terroristen is wat haar betreft "het zelfbewust leven van onze waarden". Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger