Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag verbiedt georganiseerde hulp bij zelfdoding

Kort nieuws - 6 november 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft besloten om "georganiseerde, op herhaling gerichte" hulp bij zelfdoding strafbaar te stellen, om te voorkomen dat dit een "service-aanbod van de gezondheidszorg" wordt. Een meerderheid van de Bondsdag wil zo het werk van bijvoorbeeld euthanasieverenigingen verbieden. Meer over dit voorstel hier. Het voorstel van Michael Brand (CDU) en Kerstin Griese (SPD) werd al in de eerste stemronde met een absolute meerderheid aangenomen. De stemming was hoofdelijk en niet langs partijlijnen omdat het zo'n delicaat en persoonlijk onderwerp betreft.  Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Tags: euthanasie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger