Duitslandweb logo Duitslandweb

'Regering wil definitieve verhuizing van Bonn naar Berlijn'

Kort nieuws - 12 oktober 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering wil alle ministeries definitief van Bonn naar Berlijn verhuizen. Dat meldt Bild am Sonntag. In 1999 verhuisde de Duitse regering van de oude regeringsstad Bonn naar de nieuwe hoofdstad Berlijn, maar nog steeds zitten zes van de veertien ministeries in Bonn, mede om de stad niet in een keer alle economische activiteit te ontnemen. In totaal werken daar nog steeds 7.000 ambtenaren. Er wordt nu in overleg met de deelstaat Noordrijn-Westalen gewerkt aan een nieuwe wet die de verhuizing moet regelen. Volgens de Bund der Steuerzahler heeft de dubbele regeringszetel inmiddels 350 miljoen euro gekost. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger