Voor Schalke 04 is het erop of eronder
Ontknoping in de Bundesliga nadert climax

Achtergrond - 18 mei 2007 - Auteur: Jonathan Witteman

(18 mei 2007) De spannendste ontknoping van de Bundesliga sinds jaren nadert zijn hoogtepunt. Voor het aangeslagen Schalke 04 is het morgen tegen Bielefeld alles of niets. En dan nog moet het hopen op een wonder.

Op mededogen van VfB Stuttgart hoeven ze in Gelsenkirchen niet te rekenen. De club uit Baden-Württemberg wacht namelijk ook al sinds 1992 op een kampioensschaal. Met de onbekende Armin Veh aan het roer werden de club voorafgaand aan dit seizoen weinig titelkansen toegedicht. 33 speelrondes later heeft VfB zich ontpopt tot de openbaring van de Bundesliga, zonder nochtans de concurrentie te overklassen. Strijdlust en veerkracht zijn de kenmerken van Veh’s elftal.

Met veel jonge spelers en zonder echte vedettes – de meest in oog springende namen zijn keeper Timo Hildebrand en clubtopscoorder Mario Gomez – was VfB Stuttgart dit seizoen vooral de kampioen van de regelmaat. Vanaf november vertoefden de junge Wilden steevast in de top drie, om op de voorlaatste speeldag koelbloedig te profiteren van de uitglijders van naaste concurrenten Schalke 04 en Werder Bremen. Behalve op het kampioenschap heeft VfB Stuttgart ook nog eens uitzicht op de eerste dubbel uit zijn bestaansgeschiedenis, als de club eind deze maand in de finale van de Duitse beker aantreedt tegen 1. FC Nürnberg. En dan te bedenken dat Armin Veh, anderhalf jaar geleden aangesteld als overgangstrainer, in oktober nog getipt werd om als eerste onder de Duitse oefenmeesters zijn biezen te pakken.

Met niets anders om op terug te vallen, houdt Schalke zich verbeten vast aan die ene strohalm, de laatste negentig minuten van het seizoen. Het besef dat vele nummers één - Bayern München, Werder Bremen, Schalke en VfB - dit seizoen na een kort verblijf aan de top weer werden verstoten, zal hen tot steun zijn. Aan strijdlust zal het de voetballers in elk geval niet ontbreken. In de woorden van aanvoerder Marcelo Bordon: “In 2001 verloor Schalke de titel in de allerlaatste seconde. Waarom zouden we hem in 2007 niet in de allerlaatste seconde winnen?”

Jonathan Witteman en Bas de Rue zijn redacteurs van het Duitslandweb.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger