Duitslandweb logo Duitslandweb

'Bondsdagleden hebben deze termijn al 11,65 miljoen euro bijverdiend'

Kort nieuws - 3 augustus 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Bondsdagleden hebben tijdens de huidige zittingsperiode, sinds het najaar van 2013, in totaal 11,65 miljoen euro bijverdiend. Dat meldt Spiegel Online op basis van gegevens van abgeordnetenwatch.de. Een kwart van de 631 Bondsdagleden heeft neveninkomsten. Bovenaan de lijst staat CSU'er Philipp Graf Lerchenfeld die volgens de gegevens 1,15 miljoen euro heeft bijverdiend. Hij heeft een landbouwbedrijf, maar naar eigen zeggen is zijn winst veel lager dan dit bedrag. De eerste SPD'er staat op plaats 12, het is oud-kanselierskandidaat Steinbrück, die eerder de lijst aanvoerde en voor veel ophef zorgde. Bijverdiensten van Duitse parlementariërs worden sinds 2013 in 10 niveaus op de website van de Bonsdag gepubliceerd, het hoogste is voor neveninkomsten van meer dan 250.000 euro. Om hoeveel geld het dan precies gaat, hoeven Bondsdagleden niet bekend te maken. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger