Duitslandweb logo Duitslandweb

'Koningin Elizabeth moet in Duitsland voor EU-hervormingen pleiten'

Kort nieuws - 24 juni 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Officieel wil niemand de politieke agenda van het staatsbezoek bevestigen, maar de Britse koningin Elizabeth moet vandaag in Duitsland voor EU-hervomingen pleiten, melden Duitse media. Dat is in het belang van premier Cameron, die de Britten voor 2017 een referendum beloofd heeft over de vraag of Groot-Brittannië in de EU moet blijven. EU-hervormingen vergroten de kans dat de Britten ja zeggen. Elizabeth II spreekt vandaag met president Gauck en kanselier Merkel. Vanavond is premier Cameron, zeer ongebruikelijk voor een staatsbezoek van de koningin, aanwezig bij het staatsbanket in Berlijn. Lees meer bij Spiegel Online en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger