Marieke Hökberg
Medewerker Communicatie Duitslanddesk en Voortgezet onderwijs

Marieke Hökberg
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
M.Hokberg@uva.nl
+31 (0)20-525 5041

Marieke Hökberg is communicatiemedewerker bij de Duitslanddesk, de afdeling Voortgezet onderwijs en de bachelorstudie Duitslandstudies. Hier is zij verantwoordelijk voor onder andere de communicatie van studereninduitsland.nl en Mach Mit. Daarnaast organiseert en bezoekt zij voorlichtingsbijeenkomsten en beheert zij het DIA-Stipendium. Marieke heeft Communicatiewetenschap en Duitse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In haar tweede jaar heeft zij een half jaar de studie Geschlechterstudien aan de Humboldt-Universität in Berlijn gevolgd en kan dus uit eigen ervaring vertellen hoe het is om als Nederlander in Duitsland te studeren. Eerder werkte zij bij Bureau Communicatie van de Universiteit van Amsterdam en tijdens haar studie was zij actief binnen verschillende organisaties, zoals studievereniging Sowieso en tijdschrift Zeitgeist.

#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

Columns - 29 mei 2020 - Auteurs: Britta Bendieck, Henning Radke, Marieke Hökberg, Roswitha Dickens #Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis
Het is eind maart als wij bij de Duitslanddesk voor onze wekelijkse vergadering voor de eerste keer niet met thee en lekkers rondom de grote tafel op het Duitsland Instituut zitten. We zien elkaar via Zoom en leggen dat vast met een screenshot, spelen met virtuele achtergronden, leren elkaars huisdieren kennen, maar stellen ons bovenal een vraag: hoe kunnen we ons ten tijde van corona voor de studentenmobiliteit naar Duitsland inzetten? Ook twee maanden later loopt deze vraag als een rode draad door onze Zoom-vergaderingen en verbindt ons in onze homeoffices met elkaar.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger