Marieke Hökberg
Communicatieadviseur

Marieke Hökberg
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
m.hokberg@uva.nl
+31 (0)20 525 3690

Marieke Hökberg is communicatieadviseur bij het Duitsland Instituut Amsterdam. Zij houdt zich onder meer bezig met de online communicatie via de website en social media en ontwerpt drukwerk. 

Daarnaast is zij betrokken bij de communicatie van de Mach Mit!-campagne en de bachelor Duitslandstudies aan de Universiteit van Amsterdam. 

Marieke heeft Communicatiewetenschap en Duitse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met een semester Geschlechterstudien aan de Humboldt-Universität in Berlijn. Eerder werkte zij als medewerker evenementen bij Bureau Communicatie van de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2022 is Marieke Hökberg de contactpersoon omtrent AVG gerelateerde zaken en werkt aan de uitvoering en handhaving hiervan.

#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

Columns - 29 mei 2020 - Auteurs: Britta Bendieck, Henning Radke, Marieke Hökberg, Roswitha Dickens #Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis
Het is eind maart als wij bij de Duitslanddesk voor onze wekelijkse vergadering voor de eerste keer niet met thee en lekkers rondom de grote tafel op het Duitsland Instituut zitten. We zien elkaar via Zoom en leggen dat vast met een screenshot, spelen met virtuele achtergronden, leren elkaars huisdieren kennen, maar stellen ons bovenal een vraag: hoe kunnen we ons ten tijde van corona voor de studentenmobiliteit naar Duitsland inzetten? Ook twee maanden later loopt deze vraag als een rode draad door onze Zoom-vergaderingen en verbindt ons in onze homeoffices met elkaar.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger