Gastles door een Zeitzeuge
Anja Fricke vertelt over haar jeugd in de DDR

Gastles door een Zeitzeuge
© Anja Fricke

9 november 1989 - de val van de Berlijnse Muur. Het Duitsland erna kennen we in zekere zin wel. Maar hoe was het leven vóór de val van de Berlijnse Muur en tijdens de Duitse deling? Zeitzeugen vertellen aan leerlingen in heel Nederland over hun jeugd in de DDR. Zij doen hun verhaal tijdens het jaarlijks terugkerende project 'Blik op de Muur' van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA).


Gastles van een Zeitzeuge
Wilt u ook een gastles van een Zeitzeuge? Dan stellen wij graag Anja Fricke aan u voor. Zij laat het publiek met plezier kennismaken met het leven in de DDR.


Anja stelt zichzelf voor
Anja Fricke: "Als kind leefde ik in de DDR. Op het moment dat de Muur viel, was ik 11 jaar oud. Dat maakt mij levend DDR-materiaal. Het is mijn passie om anderen over mijn jeugd te vertellen: mijn opvoeding, het schoolleven en het dagelijks leven in de DDR.

Of dat verhaal jongeren aanspreekt? Jazeker. Vooral omdat ik de geschiedenis tastbaar maak met persoonlijke documenten en typische voorwerpen uit het DDR-museum in Monnickendam. Ook zorg ik voor interactie met het publiek via leuke opdrachten.

Heeft u speciale wensen? Dan hoor ik die graag. Zo bepalen we samen de inhoud van de les. Wordt het een prikkelende discussie over wat meningsvorming tegenwoordig betekent? Of een pakkend college over het verschil in vrijheid toen en nu? Het doel staat in elk geval vast: uw publiek een onvergetelijke geschiedenisles bezorgen!"

Wilt u meer weten?

  • Wilt u een nog betere indruk krijgen van Anja? Bekijk dan onderstaande video.

 

 

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger