Escape Rooms

Dag van de Duitse taal 2023: 'Sport'

Passend bij het thema van de Dag van de Duitse taal 2023, ‘Sport’, kunnen leerlingen ook dit jaar weer een digitale Escape Room spelen op 12 oktober. Binnenkort vindt u hier de link om uw klas aan te melden. De Escape Room is interactief, dat wil zeggen dat de deelnemers op een gegeven moment ook contact hebben met een 'echte' Duitser. De capaciteit is daarom beperkt. Na de Dag van de Duitse taal is de Escape Room met minder interactieve elementen te spelen voor iedereen, net als de Escape Rooms uit 2021 en 2022 hieronder.

Dag van de Duitse taal 2022: 'Reisen'

Passend bij het thema van de Dag van de Duitse taal 2022, ‘Reisen’, kunnen leerlingen op 11 oktober 2022 een digitale, interactieve Escape Room spelen in de les. Zo reizen ze virtueel door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 

De Escape Room kan nog steeds gespeeld worden, maar met minder interactieve elementen. Het materiaal is geschikt vanaf klas 3 en neemt ongeveer een lesuur van 40 minuten in beslag.

Hier vindt u de link naar de Escape Room 'Reisen' en hier de printversie van de laatste puzzel (pdf).

Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl.

 

Dag van de Duitse taal 2021: 'Austausch'

Het thema van de Dag van de Duitse taal 2021 was ‘Austausch’. De Actiegroep Duits biedt daarom een bijpassende digitale, interactieve escape room aan. De leerlingen verplaatsen zich in een uitwisselingsleerling, die diens belangrijke documenten heeft verloren. Welke stad is de bestemming ook alweer? En hoe heette de leerlinge bij wie ze konden overnachten? Aan de hand van verschillende raadsels, zoeken de leerlingen de laatste informatie voor hun uitwisseling uit. Geschikt voor leerlingen die minimaal 1 jaar Duits hebben gehad. 

De escape room is ontwikkeld met als richttijd 35-40 minuten. Enthousiaste leerlingen zouden deze dus binnen een lesuur kunnen oplossen. 

Op de Dag van de Duitse taal 2021 was de Escape Room speelbaar met live contact met de Duitse uitwisselingspartner. Nu is hij nog steeds beschikbaar in een andere variant, waarbij de leerlingen niet hoeven te bellen en whatsappen. 

Hier vindt u de link naar de Escape Room.

Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl

Download hier de raadsels om te printen (pdf)

Deze escape room is ontwikkeld door Joanne Rullens in samenwerking met de Onderwijsafdeling van het Duitsland Instituut Amsterdam in opdracht van de Actiegroep Duits. 

Voor meer informatie en andere activiteiten op de Dag van de Duitse taal, zie de website van de Actiegroep Duits: Mach Mit

Escape Rooms


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger