Der Film zum Buch, das Buch zum Film

Der Film zum Buch, das Buch zum Film
© SamFilm/Georges Pauly

Boekverfilmingen in de Duitse les maken literatuur toegangelijker. Bovendien bevordert de combinatie van beeld en taal de taalverwerving, horen leerlingen authentiek Duits en kunnen ze vaardigheden op een creatieve manier oefenen. Er zijn genoeg redenen om film in de talenles in te zetten.

Het lesmateriaal ‘Der Film zum Buch, das Buch zum Film’ richt zich op leerlingen van alle niveaus (VMBO/HAVO/VWO). Aan de hand van vijf Duitse films (‘Vorstadtkrokodile’, ‘Sommer’, ‘Knallhart’, Effi Briest’ en ‘Berlin ‘36’) worden concrete voorbeelden en opdrachten beschreven, die u in uw lessen kunt inzetten. Bij de filmselectie is rekening gehouden met verschillende leeftijden, ontwikkelings- en taalbeheersingsniveaus. Het materiaal bestaat uit een gedrukte handleiding en een cd-rom met werkbladen, antwoordmodellen en bijlagen.

Onderwijsmateriaal 'Der Film zum Buch, das Buch zum Film' (20 pagina's handleiding, fullcolour; inclusief cd-rom met werkbladen, antwoordmodellen en bijlagen (74 pagina's)
Redactie: Elisabeth Lehrner-te Lindert
Vak: Duits
20 pagina’s (handleiding), fullcolour; 1e druk februari 2011. Inclusief cd-rom met werkbladen, antwoordmodellen en bijlagen (74 pagina’s).
Verzendkosten: €4,50 (het lesmateriaal zelf is gratis, u betaalt alleen de verzendkosten)

Helaas is dit lesmateriaal niet meer verkrijgbaar.

‘Der Film zum Buch, das Buch zum Film’ is tot stand gekomen met ondersteuning van het Ronde Tafel Overleg Duits.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger