Wouter Meijer
Journalist in Residence

Wouter Meijer (1968) werkt op de buitenlandredactie van NOS Nieuws. Hij was van 2008 tot en met 2014 NOS-correspondent in Duitsland. Meijer zat op de middelbare school in West-Berlijn, en studeerde Geschiedenis en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van februari tot april 2015 was hij als Journalist in Residence verbonden aan het Duitsland Instituut, waar hij de redactie van Duitslandweb versterkte.  

Volg Wouter Meijer ook op twitter: @WouterMeijer_

Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?

Achtergrond - 20 augustus 2019 - Auteur: Wouter Meijer Krijgt Berlijn controle over woningmarkt nog terug?
Wie je ook spreekt in Berlijn, mensen die er geboren en getogen zijn, of nieuwkomers en expats - het gaat al snel over de woningmarkt. Die is behoorlijk overspannen: het is moeilijk om iets betaalbaars te vinden, de prijzen gieren omhoog en de gemeente krijgt er maar geen grip op. 

Lees meer

De Berlijnse Muur is steeds meer geschiedenis

Columns - 5 februari 2018 - Auteur: Wouter Meijer De Berlijnse Muur is steeds meer geschiedenis
Op 5 februari is het 28 jaar, 2 maanden en 27 dagen geleden dat de Berlijnse Muur viel. Dat is precies even lang als hij er überhaupt heeft gestaan. Wie dat leest, voelt zich ineens behoorlijk oud: toen de Muur er was, leek het alsof hij er altijd was geweest en ook altijd zou blijven. Nu blijken de ruim 28 jaar dat Berlijn door een kronkelend lint van betonnen platen werd gedeeld, een stuk relatiever. Wouter Meijer maakte de laatste jaren van de Muur van dichtbij mee en zag de grens daarna snel verdwijnen. Maar toch niet helemaal.

Lees meer

Dubbelexpositie: samen dromen over Amerika

Achtergrond - 30 januari 2018 - Auteur: Wouter Meijer Dubbelexpositie: samen dromen over Amerika
Ieder voor zich zijn de musea te klein om een grote tentoonstelling met wereldberoemde stukken uit de VS te organiseren. Maar samen is het ze gelukt. In het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle Emden is 'The American Dream' te zien, een expositie in twee delen, op ruim een uur rijden van elkaar. Het is de eerste tentoonstelling die half in Nederland en half in Duitsland wordt gehouden.

Lees meer

Uitstekende handelsrelatie kan toch nog beter

Achtergrond - 25 juni 2015 - Auteur: Wouter Meijer Uitstekende handelsrelatie kan toch nog beter
Nederland en Duitsland kunnen nog meer aan elkaar verdienen dan ze al doen. Er zijn nog obstakels die de handel belemmeren. Op het eerste Duits-Nederlands Economisch Forum, op 24 juni in Münster, bespraken vertegenwoordigers van beide landen de mogelijkheden om daar verbetering in te brengen.

Lees meer

'Russlandversteher' vind je in Duitsland overal

Achtergrond - 31 maart 2015 - Auteur: Wouter Meijer 'Russlandversteher' vind je in Duitsland overal
Gerard Schröder is een goede vriend van president Vladimir Poetin en verdedigt diens beleid al jaren. Nu de spanning tussen Rusland en het Westen groot is, wekt dat extra irritatie in Duitsland. Maar de oud-bondskanselier is lang niet de enige Putinversteher.

Lees meer

Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn

Columns - 16 februari 2015 - Auteur: Wouter Meijer Van Gross-Berlin naar Klein Berlijn
De website van de Tagesspiegel: het belangrijkste nieuws uit Berlijn was vanochtend een plan van het gemeentebestuur om de verkoop van alcohol in Späti’s te beperken. De populaire avondwinkels zouden vanaf 22:00 tot ‘s ochtends vroeg geen drank meer mogen verkopen om de jeugd te beschermen. Het lijkt Amsterdam wel, dacht ik, daar probeert de gemeente ook het aantal coffeeshops, hoerenramen en andere regionale specialiteiten aan banden te leggen.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger