Pieter Cranenbroek

Pieter Cranenbroek is freelance journalist en schrijft onder meer over Europese politiek. Hij studeerde Euroculture in Groningen. In 2011 liep hij stage op de redactie van Duitslandweb.

Column: Het fenomeen Guido Westerwelle

Columns - 26 december 2011 - Auteur: Pieter Cranenbroek Column: Het fenomeen Guido Westerwelle
Een van de belangrijkste eigenschappen van een journalist is het te allen tijde behouden van zijn objectiviteit. Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen hebben allemaal een mening en delen die graag met anderen. Het internet staat er vol mee en ook je vrienden en collega’s maken hun opinie kenbaar. Probeer dan nog maar eens objectief te blijven. Dat dit lastig is, ondervond ik bij Guido Westerwelle.

Lees meer

Duitsers moeten over orgaandonatie nadenken

Achtergrond - 8 december 2011 - Auteur: Pieter Cranenbroek Duitsers moeten over orgaandonatie nadenken
Een nieuwe Duitse wet moet mensen vanaf 2012 confronteren met de vraag wel of geen orgaandonor te worden. In Nederland, waar alle volwassenen sinds 1998 hierover een brief van de minister ontvangen, is de registratiegraad twee keer hoger dan in Duitsland. De Nederlandse Transplantatie Stichting denkt dat de nieuwe Duitse wet zinvol is: “Mensen registreren zich sneller als ze brieven thuis krijgen.”

Lees meer

Groningen helpt Oldenburg aan artsenopleiding

Achtergrond - 9 november 2011 - Auteur: Pieter Cranenbroek Groningen helpt Oldenburg aan artsenopleiding
De universiteiten van Groningen en Oldenburg beginnen volgend studiejaar een gezamenlijke opleiding geneeskunde. De European Medical School is de eerste artsenopleiding in Duitsland met een bachelor/master-structuur. De Duitse grensregio hoopt zo het artsentekort tegen te gaan.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger