Hille Steenhuis

Hille Steenhuis studeert Duitslandstudies aan de UvA. Sinds maart 2024 maakt ze als stagiair deel uit van de redactie van Duitslandweb.

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Achtergrond - 22 mei 2024 - Auteur: Hille Steenhuis Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?
Wie weleens in Duitsland heeft gefietst, zal het herkennen: fietsers die op de stoep rijden in plaats van op de weg. In steden als Berlijn zie je soms meer fietsers op de stoep dan op straat. Voor fietsers is het vaak niet duidelijk waar ze moeten rijden: tussen de voetgangers of de auto's. Waarom hebben fietsers in Duitsland het zo moeilijk?

Lees meer

Graphic novels: herdenken in stripvorm

Achtergrond - 1 mei 2024 - Auteur: Hille Steenhuis Graphic novels: herdenken in stripvorm
Het aanbod van graphic novels over de Tweede Wereldoorlog groeit. In tegenstelling tot gewone strips bieden graphic novels vaak diepere verhalen met complexere personages en thema's. "Hoewel er tegenwoordig veel geschreven wordt over de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende periode, voegen persoonlijke verhalen een andere dimensie toe, zoals de impact van de oorlog op familiebanden. Dit maakt het verhaal nog aangrijpender en begrijpelijker."

Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Achtergrond - 15 april 2024 - Auteur: Hille Steenhuis Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE
Door de hogere temperaturen al vroeg in het voorjaar neemt het aantal teken toe in Duitsland. Hierdoor wordt de kans op besmetting met een ziekte door een tekenbeet ook groter. In Nederland wordt veel gewaarschuwd voor de ziekte van Lyme, maar in Duitsland wordt in de media vooral gesproken over het gevaar van tekenencefalitis (TBE), dat in Duitsland FSME wordt genoemd. In delen van Duitsland geldt zelfs een vaccinatie-advies voor TBE.

Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Achtergrond - 27 maart 2024 - Auteur: Hille Steenhuis Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid
Goede Vrijdag is in Duitsland een 'stille dag'. Op deze dag herdenken christenen dat Jezus stierf aan het kruis. Het wordt als ongepast gezien uitgelatenheid te tonen. Dansen in clubs, harde muziek, entertainment en sportwedstrijden zijn bij wet verboden. De deelstaten geven een eigen invulling aan het verbod. Hamburg heeft dit jaar de regels versoepeld.

Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Achtergrond - 6 maart 2024 - Auteur: Hille Steenhuis Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla
Een brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft dinsdag voor stroomuitval gezorgd bij de Tesla-fabriek in Grünheide, bij Berlijn. De fabriek moest sluiten en tienduizenden mensen in de omgeving zaten zonder elektriciteit. De linksextremistische groepering Vulkangruppe zegt de aanslag te hebben gepleegd. Tesla wil de fabriek uitbreiden en daartegen wordt al maanden gedemonstreerd. Omwonenden stemden in een referendum tegen de uitbreiding.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger