Achtergrond

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Achtergrond - 18 juni 2020 - Auteur: Marja Verburg Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht
Wat in januari begon met een beperkt aantal corona-besmettingen in Beieren, groeide al snel uit tot een epidemie die zich over heel Duitsland verspreidde en de Duitse economie hard trof. In maart kondigde de bondsregering een reeks strenge coronamaatregelen af, die sinds eind april stapsgewijs worden versoepeld. Duitsland lijkt, waarschijnlijk mede door het uitgebreide testprogramma, succesvol in de indamming van het virus. Een overzicht van de eerste maanden van de corona-epidemie in Duitsland. (Aangevuld op 22 juni )
Lees meer

DIAloog: Verrassende verschillen in corona-aanpak

Achtergrond - 17 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb DIAloog: Verrassende verschillen in corona-aanpak
Met verbazing kijkt Nederland sinds het begin van de coronacrisis naar Duitsland: dat lijkt erg succesvol in de aanpak van de coronapandemie. Wat doet Duitsland anders dan Nederland? Over de opmerkelijke verschillen in de omgang met het virus spraken arts-microbioloog Andreas Voss en journalist Markus Pfalzgraf op 11 juni, in een online-editie van de actualiteitenreeks 'Duitsland in DIAloog' van het Duitsland Instituut Amsterdam.
Lees meer

Duitse regering biedt hulp aan noodlijdende studenten

Achtergrond - 16 juni 2020 - Auteur: Jesse Oude Egberink Duitse regering biedt hulp aan noodlijdende studenten
Studenten in Duitsland kunnen vanaf vandaag bij de overheid aankloppen voor corona-noodhulp. Veel studenten zijn door de coronacrisis in de problemen gekomen. Met toeslagen wil het Duitse ministerie van Onderwijs deze studenten uit de brand helpen.
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 16 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat steeds wordt aangevuld.
Lees meer

Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep

Achtergrond - 15 juni 2020 - Auteur: Marja Verburg Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep
In verschillende Duitse steden zijn opnieuw duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen racisme en discriminatie. De bondsregering heeft een onderzoek naar racistische tendensen bij de Duitse politie aangekondigd. Politici debatteren ondertussen over de vraag of het woord 'ras' uit de grondwet moet worden gehaald.
Lees meer

Sprechstunde: Duitse taal

Achtergrond - 15 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Sprechstunde: Duitse taal
Schiller, Kietzdeutsch, Ursula von der Leyen, een spoedcursus 'Hannoveranerisch' en de prangende vraag wanneer de Großschreibung wordt afgeschaft: het komt allemaal aan bod in de Sprechstunde van het Duitsland Instituut over de Duitse taal. Trixie Hölsgens en Synke Hotje van de DIA-Onderwijsafdeling beantwoorden de vragen.
Lees meer

Duitsland lanceert corona-tracing-app

Achtergrond - 11 juni 2020 - Auteur: Jesse Oude Egberink Duitsland lanceert corona-tracing-app
Duitsland komt volgende week met een corona-tracing app. De Corona-Warn-App moet helpen bij het doorbreken van corona-infectieketens en wordt met een aantal maanden vertraging gelanceerd.
Lees meer

Duitsland vreest derde droge zomer op rij

Achtergrond - 8 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitsland vreest derde droge zomer op rij
Zonovergoten dagen en nauwelijks een spatje regen: Duitsland beleeft tot nu toe één van zonnigste lentes sinds het begin van de weermeting. Maar het mooie weer heeft een keerzijde: de grond is veel te droog en de oogsten vallen tegen.
Lees meer

DIAloog: Corona in Duitsland

Achtergrond - 5 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb DIAloog: Corona in Duitsland
(Debat) Met verbazing kijkt Nederland sinds het begin van de coronacrisis naar Duitsland: dat lijkt erg succesvol in de aanpak van de coronapandemie. Wat doet Duitsland anders dan Nederland? En verloopt daar daadwerkelijk alles beter, als je niet alleen de medische maar ook de maatschappelijke aspecten bekijkt? Samen met arts-microbioloog Andreas Voss en journalist Markus Pfalzgraf spreken we op 11 juni over de opmerkelijke verschillen in de omgang met het virus.
Lees meer

EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen

Achtergrond - 4 juni 2020 - Auteur: Jesse Oude Egberink EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen
Duitsland neemt op 1 juli het stokje van Kroatië over als halfjaarlijkse voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Tijdens het Duitse voorzitterschap zouden de Green Deal, de Brexit, de Europese meerjarenbegroting en het migratievraagstuk de belangrijkste thema’s zijn. Maar de coronapandemie vraagt zoveel aandacht dat de ambities moesten worden bijgesteld.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger