Kort nieuws Maatschappij

Duitse justitie: geen vervolging na watersnoodramp Ahrtal

Kort nieuws - 18 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Justitie in Duitsland heeft vandaag bekend gemaakt een regionale bestuurder in Ahrweiler niet te vervolgen voor mogelijke nalatigheid bij de overstromingen in juli 2021. Bij die watersnoodramp kwamen in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen ruim 180 mensen om het leven.  

Lees meer

Grootschalige Duitse operatie tegen mensensmokkelaars

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een grootschalige operatie in acht Duitse deelstaten zijn vanmorgen 10 mensen gearresteerd die verdacht worden van mensensmokkel. Zij zouden deel uitmaken van een grote internationale bende van mensensmokkelaars.

Lees meer

Duitse moslims boos over passage in CDU-programma

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De centrale raad van moslims in Duitsland keurt een zin over de islam in het nieuwe CDU-beginselprogramma af. De passage is een "nieuwe poging" van de christendemocraten "om in troebel water te vissen om moslims te stigmatiseren", aldus de Zentralrat der Muslime.

Lees meer

Studie: Geweld in Duitsland tegen journalisten neemt toe

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Journalisten in Duitsland worden steeds vaker aangevallen. Dat blijkt uit een studie van het European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF).

Lees meer

Commissie: Maak abortus in Duitsland tot 12e week legaal

Kort nieuws - 16 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Abortus moet in Duitsland tot en met de 12e zwangerschapsweek legaal worden. Dat adviseert een door de bondsregering ingestelde commissie. Ook kan Duitsland volgens de commissie eiceldonatie en draagmoederschap toestaan, al stelt ze aan dat laatste heel strikte voorwaarden.

Lees meer

Berlijnse politie maakt einde aan pro-Palestijnse conferentie

Kort nieuws - 15 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een driedaags congres van pro-Palestijnse activisten in Berlijn is vrijdag na twee uur door de politie afgebroken en voor zaterdag en zondag verboden.

Lees meer

Eindexamens in Nedersaksen vertraagd door diefstal

Kort nieuws - 11 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Eindexamenscholieren in de Duitse deelstaat Nedersaksen moesten vanochtend uren wachten voordat ze aan hun examen politiek konden beginnen. Reden was een inbraak in een schoolkluis waar de examenopdrachten lagen opgeslagen. 

Lees meer

Meer misdrijven in Duitsland in 2023

Kort nieuws - 9 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens de criminaliteitsstatistieken van de Duitse politie is het aantal misdrijven in 2023 opvallend toegenomen. Het gaat om 5,5 procent meer misdrijven dan in 2022.

Lees meer

'400 Duitse politiemensen gelinkt aan extreemrechts'

Kort nieuws - 4 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tegen ongeveer 400 Duitse politie-agenten lopen momenteel onderzoeken of tuchtprocedures op verdenking van rechts-extremistische opvattingen en/of het steunen van complottheorieën. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse weekblad Stern en RTL die gegevens opvroegen in alle zestien deelstaten.  

Lees meer

Duitsland voert tijdens EK voetbal extra grenscontroles in

Kort nieuws - 26 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland gaat tijdens het EK voetbal voor mannen deze zomer tijdelijk controles aan alle Duitse grenzen invoeren. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) aangekondigd. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger