Kort nieuws Duitsland en Europa

Duitsland, Frankrijk en Polen samen tegen desinformatie

Kort nieuws - 13 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland, Frankrijk en Polen gaan gezamenlijk optreden tegen Russische desinformatie en cyberaanvallen. Dat zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van deze drie landen maandag overeengekomen tijdens het Weimarer driehoeksoverleg, een gespreksformaat dat de drie landen in 1991 hebben ingesteld. 

Lees meer

Duitsland ligt dwars bij EU-wetgeving

Kort nieuws - 8 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland dreigt verschillende Europese richtlijnen te blokkeren omdat de liberale regeringspartij FDP dwars ligt. Dat zorgt voor kritiek van andere partijen en van het bedrijfsleven.

Lees meer

Zelensky hoopt op leidende rol Duitsland in steun Oekraïne

Kort nieuws - 29 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oekraïense president Zelensky hoopt dat Duitsland een leidende rol op zich wil nemen bij de militaire steun aan zijn land. Dat zei hij in een interview zondag op de Duitse tv.

Lees meer

Scholz: EU-landen moeten meer wapens aan Oekraïne leveren

Kort nieuws - 9 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Olaf Scholz roept EU-landen op meer militaire hulp aan Oekraïne te bieden. Duitsland zelf verdubbelt de militaire steun en levert komend jaar voor 8 miljard euro aan Oekraïne, aldus Scholz.

Lees meer

Scholz: 'EU-asielafspraken ontlasten ook Duitsland'

Kort nieuws - 20 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De EU-landen zijn het vandaag eens geworden over een strenger asielbeleid. Een belangrijk besluit dat ook Duitsland ontlast, aldus kanselier Scholz (SPD)

Lees meer

Duitsland en Frankrijk eens over Europese schuldenregels

Kort nieuws - 20 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese regels voor het maken van schulden golden door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne de afgelopen jaren niet. In 2024 moeten ze weer van kracht zijn. Duitsland en Frankrijk zijn het eens geworden over hoe die schuldenregels eruit moeten gaan zien.

Lees meer

Duitsland en Italië tekenen actieplan voor samenwerking

Kort nieuws - 22 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Italië tekenen vandaag een actieplan voor meer samenwerking op het gebied van economie, energie, defensie en migratie. De Italiaanse premier Giorgia Meloni en kanselier Olaf Scholz voeren met een delegatie ministers regeringsoverleg in Berlijn.

Lees meer

Duitse defensieminister Pistorius in Kyiv

Kort nieuws - 21 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) is vanmorgen met de trein in Kyiv aangekomen, waar hij nieuwe militaire steun heeft toegezegd. Zijn bezoek was onaangekondigd. 

Lees meer

Duitsland breidt controles uit aan grens Polen en Tsjechië

Kort nieuws - 17 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland houdt vanaf vandaag stationaire grenscontroles aan de grenzen met Polen en Tsjechië. Daarmee moet de toegenomen illegale migratie worden tegengegaan. Vorige maand intensiveerde Duitsland de controles al door mobiele patrouilles op wisselende plekken langs de grens.

Lees meer

Scholz roept Balkan-landen op tot nauwere samenwerking

Kort nieuws - 17 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft de westelijke Balkanlanden opgeroepen nauwer samen te werken om toe te kunnen treden tot de Europese Unie. Dat deed hij maandag tijdens een top in de Albanese hoofdstad Tirana. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen wil zes miljard euro ter beschikking stellen voor de nodige hervormingen in de landen.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger