Kort nieuws Maatschappij

Verdachten voor de rechter in Duitse mondkapjesaffaire

Kort nieuws - 4 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In München is het proces tegen twee sleutelfiguren in de Duitse mondkapjesaffaire begonnen. Ze verdienden aan het begin van de coronacrisis miljoenen aan provisie voor bemiddeling tussen een Zwitsers bedrijf en Duitse overheidsinstanties. Ze staan terecht voor belastingontduiking. Een van de verdachten is de dochter van een prominente CSU-politicus.

Lees meer

Dag van de Duitse eenheid wordt gevierd in Hamburg

Kort nieuws - 2 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Hamburg maakt zich op voor de centrale viering van de Dag van de Duitse Eenheid morgen. 3 oktober is in heel Duitsland een vrije dag en de havenstad verwacht honderdduizenden bezoekers. Sommige festiviteiten beginnen al vandaag.

Lees meer

Duitsland verbiedt extreem-rechtse 'Artgemeinschaft'

Kort nieuws - 27 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft de rechts-extremistische organisatie 'Artgemeinschaft' verboden. Sinds woensdagochtend vroeg doet de politie huiszoekingen bij leden in twaalf deelstaten. 

Lees meer

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

Lees meer

Onderzoek: Antidemocratische sentimenten nemen toe

Kort nieuws - 21 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Acht procent van de Duitsers heeft een extreemrechts wereldbeeld. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse 'Mitte-Studie', een onderzoek naar de politieke instelling van Duitse burgers. De instemming met extreemrechtse stellingnames is flink toegenomen. In voorgaande jaren was dit rond 2 tot 3 procent van de ondervraagden, nu dus al 8 procent.

Lees meer

Geweld bij bijeenkomst Eritreeërs in Stuttgart

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een bijeenkomst van Eritreeërs in Stuttgart liep zaterdag uit op geweld. Voor- en tegenstanders van het Eritrese regime raakten slaags met elkaar en met de politie. Meer dan 50 mensen raakten gewond. 

Lees meer

Brandenburger Tor besmeurd door klimaatactivisten

Kort nieuws - 18 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Leden van de Duitse klimaatbeweging Letzte Generation hebben zich vandaag op meer dan twintig plekken in Berlijn aan het wegdek vastgemaakt. Het autoverkeer was daardoor op meerdere plekken geblokkeerd, aldus de politie. Zondag besmeurden ze de Brandenburger Tor met verf.

Lees meer

Fridays for Future in veel steden de straat op

Kort nieuws - 15 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op de wereldwijde klimaatstakingsdag deze vrijdag zijn in Duitsland in veel steden vooral jongeren de straat op gegaan voor een beter klimaatbeleid. Volgens de organisatie Fridays for Future waren bijna 250 acties aangemeld.

Lees meer

Duitsland houdt vandaag nationale sirenetest

Kort nieuws - 14 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland test vandaag alle sirenes. Het is voor de derde keer dat deze nationale Warntag (waarschuwingsdag) wordt georganiseerd. Om 11 uur gaan 38.000 sirenes af, verschijnen waarschuwingen op 6.600 digitale borden in bedrijven en steden, informeren radio en tv over het alarm en worden appjes verstuurd.

Lees meer

Studie: record aantal bomen gestorven in Duitsland

Kort nieuws - 13 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nog nooit zijn zoveel bomen in Duitsland gestorven als nu. Dat blijkt uit een meerjarige studie van de universiteit van Freiburg. Klimaatverandering is de grootste veroorzaker van het Waldsterben. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger