Kort nieuws Maatschappij

Oost-Duitse premiers willen snel strenger migratiebeleid

Kort nieuws - 19 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister-presidenten van de Oost-Duitse deelstaten willen een strenger migratiebeleid van kanselier Olaf Scholz (AfD). Dat lieten ze dinsdag weten tijdens een bijeenkomst met Scholz in Wittenberg (Saksen-Anhalt). Ze maken zich zorgen over de aanstaande verkiezingen in drie Oost-Duitse deelstaten, waarvoor de rechts-radicale AfD en de nieuwe populistische partij BSW in de peilingen op winst staan.

Lees meer

Derde proces tegen Reichsbürger-leden begint

Kort nieuws - 18 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In München begint vandaag het derde en laatste proces tegen de leden van de Reichsbürger-beweging die een staatsgreep wilden plegen in Duitsland. Het gaat om acht van de in totaal 26 verdachten die behoorden tot de kring van Heinrich XIII Prinz Reuß. 

Lees meer

Veiligheidsdienst: Veiligheid in Duitsland nog meer onder druk

Kort nieuws - 18 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De veiligheid in Duitsland is het afgelopen jaar verder onder druk komen te staan. Dat meldt de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz in haar jaarlijkse rapport. Islamisten, Rijksburgers en links-extremisten bedreigen de veiligheid in het land, maar het grootste gevaar vormen nog steeds de rechts-extremisten. De groepen zijn deels verenigd in hun antisemitisme en vijandigheid ten opzichte van Israël, aldus de Verfassungsschutz. 

Lees meer

Rel op onderwijsministerie om academische vrijheid

Kort nieuws - 17 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Onderwijs, Bettina Stark-Watzinger (FDP), wil dat haar hoogste ambtenaar, staatssecretaris Sabine Döring, uit haar functie wordt ontheven. Aanleiding is haar reactie op een open brief van Berlijnse docenten die universiteitsbesturen oproepen geen politie op studenten af te sturen die protesteren tegen het geweld in Gaza.

Lees meer

Politie onderzoekt incident Hamburg rondom EK-wedstrijd

Kort nieuws - 17 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het motief van de man die zondag met een hamer en een molotovcocktail dreigde in het centrum van Hamburg is nog onduidelijk. De politie schoot de 39-jarige Duitser vlakbij de Oranje-fanzone van het EK-voetbal in zijn been. 

Lees meer

Duitse opsporingsdiensten melden enorme cocaïnevangst

Kort nieuws - 14 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse opsporingsdiensten hebben vrijdag bekendgemaakt een grote slag te hebben geslagen tegen de internationale drugshandel. Cocaïne met een straatwaarde van meerdere miljarden euro is volgens de diensten onderschept, voornamelijk in de haven van Hamburg.

Lees meer

AfD-politicus in Mannheim aangevallen met mes

Kort nieuws - 5 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een politicus van de rechts-radicale partij AfD is dinsdagavond in Mannheim aangevallen met een mes. Hij is niet zwaar gewond geraakt. De verdachte is aangehouden en er zijn volgens de politie bij hem "duidelijke aanwijzingen van een psychiatrische ziekte". 

Lees meer

Langs de Donau nog steeds gevaar voor overstromingen

Kort nieuws - 4 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Terwijl in veel regio's in Zuid-Duitsland het water langzaam zakt, is de situatie voor verschillende plaatsen langs de Donau nog steeds spannend. In Regensburg en Passau worden vandaag de hoogste waterstanden verwacht. Het aantal doden als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen naar vijf.

Lees meer

Dambreuken en evacuaties in Zuid-Duitsland

Kort nieuws - 3 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Overstromingen zorgen nog steeds voor veel problemen in Zuid-Duitsland. Dambreuken leiden tot nog meer wateroverlast en vannacht moesten mensen in meerdere plaatsen worden geëvacueerd. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Een brandweerman wordt nog vermist.

Lees meer

Man in Mannheim valt mensen aan met mes

Kort nieuws - 1 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een man heeft vrijdagmiddag op een marktplaats in Mannheim mensen aangevallen met een mes. Daarbij raakten volgens de politie zes mensen gewond. Een politieman heeft de dader neergeschoten. Een andere politieman raakte bij de steekpartij zwaar gewond en is zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger