Kort nieuws Maatschappij

Duitsland steekt 4 miljard extra in natuurherstel

Kort nieuws - 31 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft vier miljard euro uitgetrokken voor een actieprogramma voor herstel van veengebieden, moerassen, bossen en riviertjes. Het geld moet voor 2026 worden geïnvesteerd in natuurprojecten zoals het natter maken van veengebieden, het groener maken van steden, het diversifiëren van naaldbossen en het herstel van rivierbeddingen.

Lees meer

Duitse cao-gesprekken mislukt, tot Pasen geen stakingen

Kort nieuws - 30 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse cao-onderhandelingen voor de publieke sector zijn mislukt. Nu begint een bemiddelingstraject. Daarom vinden in ieder geval tot en met Pasen geen stakingen plaats, melden Duitse media.

Lees meer

Grote staking: nauwelijks trein- en vliegverkeer in Duitsland

Kort nieuws - 27 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het is een van de grootste vervoersstakingen in Duitsland: intercity-treinen rijden vandaag helemaal niet, regionale treinen staan grotendeels stil en ook veel vliegtuigen blijven aan de grond. Miljoenen reizigers zijn de dupe van de stakingen en ook het goederenvervoer wordt erdoor getroffen.

Lees meer

Staking maandag: geen treinverkeer in Duitsland

Kort nieuws - 24 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een massale staking in het openbaar vervoer zorgt ervoor dat aanstaande maandag in Duitsland maar weinig trein- bus- en vliegverkeer zal zijn. De Deutsche Bahn heeft bij voorbaat alle interregionale verbindingen geschrapt. Ook op de meeste luchthavens wordt gestaakt.

Lees meer

Nieuwe invallen in kringen van Reichsbürger

Kort nieuws - 22 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft woensdagmorgen huiszoekingen gedaan bij nog eens 19 personen in het onderzoek naar de coupplannen van een groep Reichsbürger en complotaanhangers. Een van de betrokkenen heeft op de politie geschoten, melden Duitse media.

Lees meer

Aantal orgaandonaties in Duitsland blijft dalen

Kort nieuws - 16 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland blijft het aantal orgaandonaties dalen, hoewel de overheid de afgelopen jaren veel geld heeft geïnvesteerd om meer orgaandonaties mogelijk te maken.

Lees meer

Rapport: Duitse leger heeft tekort aan vrijwel alles

Kort nieuws - 15 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Wehrbeauftragte van de Bondsdag Eva Högl, een soort ombudsvrouw van het leger, waarschuwt in haar jaarlijkse rapportage over de toestand van het leger dat er veel moet verbeteren. De voorbeelden zijn schrijnend.

Lees meer

49-euro-ticket Duits ov niet in alle deelstaten hetzelfde

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Anders dan de naam doet vermoeden, zal het aankomende 49-euro-ticket voor het openbaar vervoer niet in heel Duitsland dezelfde prijs hebben. De deelstaten voeren zelf specifieke voordelen en uitzonderingen in. 

Lees meer

Duitse katholieke kerk gaat homohuwelijken inzegenen

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De katholieke kerk in Duitsland gaat vanaf 2026 ook huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht inzegenen. Dat hebben de Duitse bisschoppen vrijdag besloten. 

Lees meer

Acht doden bij schietpartij in zaal van Jehovah's in Hamburg

Kort nieuws - 10 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een man heeft donderdagavond in een zaal van de Jehovah's Getuigen in Hamburg meerdere bezoekers doodgeschoten. Volgens de politie heeft de dader daarna zelfmoord gepleegd. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger