Kort nieuws Duitsland en Europa

Duitsland en Italië tekenen actieplan voor samenwerking

Kort nieuws - 22 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland en Italië tekenen vandaag een actieplan voor meer samenwerking op het gebied van economie, energie, defensie en migratie. De Italiaanse premier Giorgia Meloni en kanselier Olaf Scholz voeren met een delegatie ministers regeringsoverleg in Berlijn.

Lees meer

Duitse defensieminister Pistorius in Kyiv

Kort nieuws - 21 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) is vanmorgen met de trein in Kyiv aangekomen, waar hij nieuwe militaire steun heeft toegezegd. Zijn bezoek was onaangekondigd. 

Lees meer

Duitsland breidt controles uit aan grens Polen en Tsjechië

Kort nieuws - 17 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland houdt vanaf vandaag stationaire grenscontroles aan de grenzen met Polen en Tsjechië. Daarmee moet de toegenomen illegale migratie worden tegengegaan. Vorige maand intensiveerde Duitsland de controles al door mobiele patrouilles op wisselende plekken langs de grens.

Lees meer

Scholz roept Balkan-landen op tot nauwere samenwerking

Kort nieuws - 17 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Scholz heeft de westelijke Balkanlanden opgeroepen nauwer samen te werken om toe te kunnen treden tot de Europese Unie. Dat deed hij maandag tijdens een top in de Albanese hoofdstad Tirana. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen wil zes miljard euro ter beschikking stellen voor de nodige hervormingen in de landen.

Lees meer

Franse president Macron treft Duits kabinet in Hamburg

Kort nieuws - 9 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering ontvangt vandaag in Hamburg het Franse kabinet onder leiding van president Emmanuel Macron. Het tweedaagse bezoek, waarbij bondskanselier Scholz de Franse delegatie door zijn oude thuisstad zal leiden, moet nieuwe 'Schwung' geven aan de Duits-Franse relatie. 

Lees meer

Kritiek op Duitse steun reddingsacties Middellandse Zee

Kort nieuws - 2 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Italiaanse regering heeft zich bij de Duitse regering beklaagd over Duitse steun voor de reddingsoperaties in de Middellandse Zee. 

Lees meer

'Scholz beslist: geen Duits veto tegen EU-asielcompromis'

Kort nieuws - 28 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Zijn coalitiepartners en zijn eigen partij zijn verdeeld, maar kanselier Scholz heeft nu volgens Duitse media beslist: Duitsland gaat de Europese asielhervormingsplannen niet blokkeren. Die moeten illegale migratie tegengaan. 

Lees meer

Duitsland voert grenscontroles bij Polen en Tsjechië op

Kort nieuws - 28 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland voert vanwege het snel toenemende aantal (illegale) migranten extra controles uit langs de grens met buurlanden Polen en Tsjechië. De controles gaan per direct in, liet de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) woensdag weten. 

Lees meer

Deelstaatpremiers: lagere stroomprijs voor industrie

Kort nieuws - 7 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De minister-presidenten van de Duitse deelstaten hebben zich tijdens een overleg in Brussel uitgesproken voor een tijdelijke verlaging van de elektriciteitsprijs voor de industrie, melden Duitse media. De Duitse regering is daar verdeeld over. 

Lees meer

Studie: Duitsland blijft achter in natuurbescherming

Kort nieuws - 11 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland loopt in vergelijking met andere Europese landen ver achter bij de bescherming van zijn natuurgebieden. Van de 27 landen bungelt Duitsland vrijwel onderaan, blijkt uit een studie van de universiteit van Bologna. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger