Kort nieuws Duitsland en Europa

Europarlement: AfD niet welkom in fractie ID

Kort nieuws - 13 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Alternative für Deutschland (AfD) is niet welkom in de fractie van Identiteit en Democratie (ID). Dat heeft partijleider Alice Weidel donderdag bevestigd. 

Lees meer

AfD uit fractie ID in EU-parlement gezet

Kort nieuws - 24 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse partij AfD is donderdag uit de ID-fractie in het Europees parlement gezet. Het gaat vooral om een symbolische stap, want de fractie komt voor de verkiezingen niet meer bijeen. Na de verkiezingen begin juni worden de fracties opnieuw samengesteld. 

Lees meer

Partij Marine Le Pen wil niet met AfD in Europese fractie

Kort nieuws - 22 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Franse rechts-radicale partij Rassemblement National (RN) wil niet meer met de AfD in één fractie in het Europees Parlement. Dat heeft RN-voorzitter en lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Jordan Bardella besloten. Aanleiding zijn uitspraken van AfD-lijsttrekker Maximilian Krah over de SS. De AfD heeft inmiddels besloten dat Krah geen campagne meer mag voeren en hij stapt op uit het partijbestuur, melden Duitse media.

Lees meer

SPD boos op Von der Leyen na debat Europese verkiezingen

Kort nieuws - 1 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zet de deur open naar radicaal-rechts, luidt het verwijt van de SPD na het debat met Europese lijsttrekkers in Maastricht van maandag. Von der Leyen sloot tijdens dat debat, in aanloop naar de Europese verkiezingen, samenwerking met de rechts-conservatieve ECR-fractie in het Europees Parlement niet uit.  

Lees meer

Justitie gaat banden AfD'er Krah met Rusland en China na

Kort nieuws - 25 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Openbaar Ministerie heeft twee vooronderzoeken geopend naar banden van Maximilian Krah, AfD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, met Rusland en China. Het OM wil nagaan of Krah betalingen uit deze landen heeft ontvangen. Krah ontkent de beschuldigingen.

Lees meer

Duitse Russen gearresteerd voor spionage en sabotage

Kort nieuws - 18 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse justitie heeft twee Duitse Russen gearresteerd die ervan worden verdacht in opdracht van Rusland sabotage-activiteiten in Duitsland te plannen. Dat melden Duitse media.

Lees meer

Duits leger bereidt in Litouwen permanente basis voor

Kort nieuws - 8 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een Duitse legereenheid is vandaag vertrokken naar Litouwen. Ze bereiden daar de komst van een nieuwe vaste Bundeswehr-basis voor. Duitsland wil daarmee laten zien dat het zijn NAVO-verplichtingen nakomt.

Lees meer

Macron, Scholz, Tusk: Meer wapens voor Oekraïne

Kort nieuws - 18 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse kanselier Scholz, de Franse president Macron en de Poolse premier Tusk hebben vrijdag in Berlijn afspraken gemaakt over extra wapens en munitie voor Oekraïne. Na afloop van het zogenoemde Weimarer Dreieck-overleg straalden de drie eenheid uit.

Lees meer

EU-landen akkoord met wet op toeleveringsketens

Kort nieuws - 15 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het voorstel voor een Europese wet voor ketenaansprakelijkheid voor bedrijven heeft de goedkeuring van een meerderheid van de lidstaten van de Europese Unie. Het voorstel is wel afgezwakt. 

Lees meer

Duitsland blaast 'Weimarer Dreieck' nieuw leven in

Kort nieuws - 15 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse kanselier Scholz spreekt vandaag in Berlijn de Franse president Macron en de Poolse premier Tusk. De drie landen Duitsland, Polen en Frankrijk besloten in 1991 de samenwerking te versterken en noemden hun driehoeksoverleg 'Weimarer Dreieck'. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger