Kort nieuws Oorlog in Oekraïne

'Russische hackers legden regeringssite plat'

Kort nieuws - 26 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De websites van onder meer de Duitse regering, een Berlijns ziekenhuis en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock waren woensdag door een cyberaanval enige tijd onbereikbaar. De Pro-Russische hackersgroep Killnet heeft de cyberaanval opgeëist. Hiermee zegt de groep wraak te nemen op het besluit van Duitsland om Leopard-tanks aan Oekraïne te leveren.

Lees meer

Regering bevestigt: Duitsland levert Leopards aan Oekraïne

Kort nieuws - 25 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een woordvoerder van kanselier Scholz heeft bekendgemaakt dat het Duitse leger zo snel mogelijk 14 Leopard-gevechtstanks van het type 2A6 aan Oekraïne levert. Ook zal het andere landen toestaan de tanks van Duitse makelij te leveren.

Lees meer

'Duitsland stuurt Leopard-tanks naar Oekraïne'

Kort nieuws - 24 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens Duitse media heeft Duitsland afgesproken Leopard-2 gevechtstanks aan Oekraïne te leveren. Ook andere bondgenoten zouden bereid zijn tanks te leveren. Duitsland heeft toegezegd de exportvergunningen daarvoor goed te keuren.

Lees meer

Defensieminister Pistorius: Duitsland niet geïsoleerd

Kort nieuws - 24 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De nieuwe Duitse minister van Defensie Boris Pistorius heeft dinsdag gezegd dat het beeld onjuist is dat Duitsland geïsoleerd is in de discussie over levering van gevechtstanks aan Oekraïne. Hij zei dit tijdens een persconferentie samen met secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg.

Lees meer

Baerbock: 'Duitsland zou Polen toestaan Leopards te leveren'

Kort nieuws - 23 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft zondag gezegd dat de Duitse regering Polen niet tegenhoudt wanneer het land Leopard 2-tanks wil leveren: "Op dit moment hebben ze het nog niet gevraagd, maar als ze het ons vragen, zouden wij dit niet verhinderen." Minister Habeck van Economische Zaken en Klimaat heeft dit eerder deze maand ook gezegd.

Lees meer

Duitsland zegt Leopards nog niet toe

Kort nieuws - 20 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De nieuwe Duitse minister van Defensie Boris Pistorius heeft vrijdagmiddag laten weten dat er nog geen besluit is genomen over de levering van Leopard-gevechtstanks aan Oekraïne. Pistorius zegde wel toe dat hij de Leopard-voorraden in Duitsland laat inventariseren, zodat snel kan worden gehandeld als het besluit eenmaal is genomen.

Lees meer

'Scholz wil Leopards toestaan als VS Abrams-tanks levert'

Kort nieuws - 19 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens de Süddeutsche Zeitung en Bild heeft de Duitse kanselier Olaf Scholz tegen de Amerikaanse president Joe Biden gezegd dat hij bereid is de levering van Duitse Leopard-tanks aan Oekraïne toe te staan als de Verenigde Staten de levering van Amerikaanse Abrams-tanks toestaan.

Lees meer

Partners zetten Duitsland onder druk over Leopards

Kort nieuws - 18 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De druk op de Duitse regering om Leopard-gevechtstanks aan Oekraïne te leveren, wordt flink opgevoerd, kort voor het overleg op Ramstein vrijdag. Op deze Amerikaanse luchtmachtbasis in Rijnland-Palts komen de defensieministers van de landen die Oekraïne steunen bijeen.

Lees meer

Baerbock wil tribunaal voor Russische oorlogsmisdaden

Kort nieuws - 17 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock heeft maandag in Den Haag opgeroepen een speciaal tribunaal in te richten dat Russische leiders kan berechten voor de aanvalsoorlog in Oekraïne. Ze deed haar oproep tijdens een toespraak bij Haagse Academie voor Internationaal Recht. 

Lees meer

Duitsland onder druk door Poolse toezeggingen

Kort nieuws - 12 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Nu Polen bereid is in een coalitie met andere landen Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren, wordt de druk op de Duitse regering opgevoerd. Toch is het "niet erg waarschijnlijk" dat Duitsland binnen korte tijd met de levering van de tanks akkoord zal gaan, aldus een Duitse regeringswoordvoerder.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger