Duitslandweb logo Duitslandweb

IMF stelt Duitse groeiprognose naar beneden bij

Kort nieuws - 16 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelt de groeiprognose voor Duitsland naar beneden bij: het ziet voor dit jaar nog slechts een minimale groei van 0,2 procent. In geen enkel ander groot westers industrieland ziet de conjunctuur er zo slecht uit.

In januari ging het IMF voor Duitsland nog uit van een groei van 0,5 procent. Vorige maand stelden ook de gezaghebbende Duitse economische instituten hun groeiprognose bij: zij verwachten voor dit jaar nog slechts 0,1 procent groei.

Voor 2025 gaat het IMF uit van een groei in Duitsland van 1,3 procent. Maar ook die is lager dan in januari: toen was de verwachting van het IMF nog 1,6 procent. De oorzaak van de daling is het aanhoudend lage consumentenvertrouwen, aldus de VN-organisatie.

Voor de langere termijn is het IMF vooral bezorgd over de structurele problemen in Duitsland. Zo zal de beroepsbevolking verder krimpen en neemt de hoeveelheid obstakels voor investeringen naar verwachting toe. Lees meer bij Tagesschau

 

Tags: economie, IMF

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger