Duitslandweb logo Duitslandweb

Harde kritiek op Scholz van voorzitter Duitse industrie

Kort nieuws - 3 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De voorzitter van de Duitse brancheorganisatie van de industrie (BDI), Siegfried Russwurm, uit harde kritiek op het economische beleid van kanselier Olaf Scholz (SPD). Russwurm maakt zich zorgen over de toekomst van de Duitse industrie.

“Het zijn twee verloren jaren geweest”, zei Russwurm over de eerste twee regeringsjaren van het kabinet-Scholz. Het resultaat van Scholz’ economische beleid is volgens de BDI-voorzitter "dat we aanzienlijk langzamer groeien dan bijna alle vergelijkbare landen en veel van onze EU-buren", zei hij tegen de Süddeutsche Zeitung. Hierdoor verliest Duitsland “voortdurend marktaandeel”.

De BDI-voorzitter benadrukt dat er openlijk moet worden gesproken over welke industrietakken Duitsland kan behouden en hoe dat moet gebeuren. Hij waarschuwt dat Duitsland op de lange termijn niet alleen fabrieken en bedrijven zal verliezen maar ook belangrijke kennis. 

Scholz begrijpt volgens Russwurm niet hoe ernstig de situatie in Duitsland is. Telkens wanneer bedrijven hun zorgen uiten, zegt de kanselier dat klagen niet helpt. Dit in tegenstelling tot minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) en minister van Financiën Christian Lindner (FDP), die volgens Russwurm wél oog hebben voor de zorgen van ondernemersorganisaties. Lees meer bij Tagesschau.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger