Duitslandweb logo Duitslandweb

Neergang Duitse binnenvaart zet door

Kort nieuws - 25 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse binnenvaartschepen hebben sinds 1990 niet zo weinig goederen getransporteerd als vorig jaar. De neergang van de Duitse binnenvaart is al langer aan de gang. 

In totaal is over de Duitse binnenwateren vorig jaar 172 miljoen ton aan goederen vervoerd. Dat is bijna 6 procent minder dan in 2022, meldt het Statistisches Bundesamt, het Duitse statistiekbureau. Het is zelfs 16,3 procent minder dan in 2019, het jaar voorafgaand aan de coronapandemie. En gemeten over de periode sinds 1990, het jaar van de Duitse eenwording, is de het goederenvervoer via binnenwateren met 25,9 procent gedaald.

Een van de oorzaken van de daling is dat er minder goederen via binnenwateren van en naar zeehavens worden vervoerd. Ook zijn er vorig jaar veel minder kolen getransporteerd met binnenvaartschepen dan in 2022. Toen werden door de energiecrisis extra veel kolen vervoerd. De binnenvaart wordt verder bemoeilijkt door de lage waterstanden, waardoor de schepen soms minder zwaar kunnen worden beladen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger