Duitslandweb logo Duitslandweb

Treinstaking Duitsland van donderdag- tot vrijdagavond

Kort nieuws - 6 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse treinmachinistenvakbond GDL roept op tot een staking van donderdagavond 7 december 22 uur tot vrijdagavond 8 december 22 uur. Voor goederenvervoer begint de staking al om 18 uur.

Volgens de vakbond moeten treinreizigers rekening houden met het uitvallen van duizenden treinen in Duitsland. Mogelijk vallen ook voor 22 uur donderdagavond al treinen uit. Bij de vorige staking in november probeerde de Deutsche Bahn treinen op de juiste plek te krijgen om de dienstregeling na de staking snel te kunnen hervatten. 

De vakbond wil onder meer kortere diensten voor ploegenarbeiders afdwingen. Het conflict over nieuwe CAO-afspraken loopt al langere tijd. Ook op 15 en 16 november werd gestaakt, toen reden er nauwelijks nog treinen. Lees meer bij Tagesschau. Tagesschau publiceerde ook een overzicht met de belangrijkste vragen over de treinstaking bij Deutsche Bahn.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger