Duitslandweb logo Duitslandweb

Zwaar onweer veroorzaakt overlast in delen van Duitsland

Kort nieuws - 17 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het midden en zuiden van Duitsland hebben woensdagavond en nacht te maken gehad met zwaar onweer en sterke regenval. De brandweer moest vaak uitrukken voor ondergelopen straten, kelders en omgevallen bomen. Ook het openbaar vervoer en vliegverkeer werden geraakt. 

Vooral de deelstaat Hessen is getroffen. Daar viel volgens de regionale omroep Hessischer Rundfunk op sommige plaatsen in een paar uur tijd 60 liter water per vierkante meter. Door de vele regen kwam de landingsbaan van de luchthaven van Frankfurt onder water te staan. Het vliegverkeer werd tijdelijk stilgelegd en reizigers kregen te maken met vertragingen en annuleringen. Ook het station Frankfurter Südbahnhof stroomde vol met water, waardoor de metro's en ander openbaar vervoer niet meer konden rijden. De brandweer van Frankfurt werd in totaal 500 keer gealarmeerd.

In het Rijn-Maingebied was het onweer uitzonderlijk. Daar registreerden meteorologen woensdagavond in een uur tijd 25.289 bliksemschichten. Ter vergelijking: in heel 2022 werden in heel Hessen 11.566 flitsen gemeten. 

Het onstuimige weer is in delen van Duitsland nog niet voorbij. Vandaag blijft de kans op onweer. Vrijdag wordt het warm en benauwd, maar blijft het waarschijnlijk droog. In het weekend keren de omweersbuien terug, gepaard met zeer hoge temperaturen tot zo'n 35 graden. Lees meer bij Tagesschau en HessenschauBekijk hier een video van de vele bliksemschichten

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger