Duitslandweb logo Duitslandweb

Lindner plant lastenverlichting voor Duitse bedrijven

Kort nieuws - 13 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) heeft een pakket maatregelen aangekondigd dat een lastenverlichting van jaarlijks zes miljard euro moet opleveren voor Duitse bedrijven. Dat meldt de ARD op basis van informatie van het ministerie van Financiën.

"De economie heeft impulsen nodig - zelden was dat zo dringend als nu", liet Lindner op twitter weten. Zijn Wachstumschancengesetz (groeikansenwet) moet het Duitse bedrijfsleven concurrerender maken. Kern van de wet is een investeringspremie, die ervoor moet zorgen dat ondernemers meer investeren in efficiënt gebruik van energie- en hulpbronnen. Zo worden bedrijven ertoe gestimuleerd sneller klimaatneutraal te worden, aldus Lindners ministerie.

De wet moet het ook aantrekkelijker maken voor ondernemingen om onderzoek te doen. Daarnaast worden belastingprocedures vereenvoudigd en gemoderniseerd. Andere ministeries moeten zich nog over het wetsvoorstel buigen. Onduidelijk is nog of coalitiepartners SPD en Groenen ermee akkoord gaan. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger