Duitslandweb logo Duitslandweb

Habeck bereid tot compromis over duurzame verwarming

Kort nieuws - 31 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse coalitiepartijen zijn er dinsdag nog niet uitgekomen in de kwestie over het verduurzamen van de verwarmingen van gebouwen. Minister Robert Habeck (Economische Zaken en Klimaat) heeft met vertegenwoordigers van SPD, FDP en zijn eigen Groenen uitvoerig gesproken over het wetsvoorstel en lijkt bereid tot aanpassingen. Maar groen licht heeft de FDP nog niet gegeven.

Het wetsvoorstel van Habeck was al overgenomen door de regering, maar de FDP houdt nu toch de behandeling in het parlement tegen. De liberalen zien de wet - die bepaalt dat nieuwe verwarmingen voor 65 procent gebruik moeten maken van duurzame energie - niet zitten. De Groenen en de FDP botsten hard over de kwestie. De regering wil dat de wet nog voor het zomerreces door het parlement wordt goedgekeurd. Lees meer bij Tagesschau

Lees ook op Duitslandweb: Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger