Duitslandweb logo Duitslandweb

'Im Westen nichts Neues' voor 9 Oscars genomineerd

Kort nieuws - 25 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse film 'Im Westen nichts Neues' is dit jaar voor negen Oscars genomineerd. De Netflix-productie van regisseur Edward Berger sleepte onder meer in de categorieën 'beste film', 'beste internationale film' en 'beste filmmuziek' nominaties in de wacht. Dat heeft de organisatie van de Oscars dinsdag in Los Angeles bekendgemaakt.

De anti-oorlogsfilm 'Im Westen nichts Neues' is gebaseerd op de roman van de Duitse auteur Erich Maria Remarque uit het jaar 1929. Het boek laat de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van een jonge soldaat zien. De hoofdrol in de film die afgelopen jaar op Netflix verscheen, vertolkt de Oostenrijkse Felix Kammerer.

De laatste keer dat een Duitse film op het Amerikaanse filmgala de prijs voor beste internationale film in de wacht sleepte, was in 2007. De film 'Das Leben der Anderen' won toen de trofee. 

De uitreiking van de 95e Oscars-editie vindt op 12 maart in Hollywood plaats. Lees meer bij ZEIT Online en NDR Kultur

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger