Duitslandweb logo Duitslandweb

263.000 dak- en thuislozen in Duitsland

Kort nieuws - 9 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Circa 263.000 mensen in Duitsland hebben geen vast woonadres. De meerderheid van de dak- en thuislozen is man en bezit de Duitse nationaliteit. Ruim 37.000 mensen leven in Duitsland op straat. Dat blijkt uit het eerste zogenoemde thuislozen-rapport van de Duitse regering.

Het rapport van de Bundesregierung laat zien dat er in Duitsland drie verschillende groepen dak- en thuislozen bestaan: 178.000 mensen leven in opvangcentra, 49.000 personen wonen bij familie of vrienden in huis en 37.000 mensen leven op straat. 63 procent van de Duitse dak- en thuislozen is man, 35 procent is vrouw en 2 procent is divers. De gemiddelde leeftijd van daklozen, mensen die enkel op straat leven, is 44 jaar en twee derde van hen heeft de Duitse nationaliteit. 

Bovendien maakt het rapport duidelijk dat een groot aantal dak- en thuislozen last heeft van gezondheidsproblemen. Meer dan de helft van hen is langdurig ziek of heeft een handicap, 25 procent van de Duitse dak- en thuislozen lijdt aan een verslaving.

Minister van Bouw Klara Geywitz (SPD) wil komend jaar een nationaal actieplan tegen dak- en thuisloosheid presenteren. De Duitse regering heeft als doelstelling thuisloosheid tot 2030 te bestrijden en daarna volledig uit te bannen. Lees meer bij Die Zeit en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger